'Fastelavn er mit navn..'

Risotto

Jeg var på madklubben på Vesterbro i sidste uge med nogle veninder. Der bestilte jeg en rigtig lækker risotto med svampe, parmesan og trøffelolie. Jeg har aldrig forsøgt mig ud i denne ret, men tænkte, at det ikke kunne være så svært – nu skulle det være.

Opskriften lød som følgende (4 personer):
20g smør
Forskellige svampe i halve og kvarte
20 g smør
1 stort løg
4 dl risottoris (ca. 160 g)
8 dl grønsagsbouillon
2 dl hvidvin
4 laksefileter
1 groft flute

20g smør bliver gyldent i en tykbundet gryde, og svampene steges deri ved kraftig varme, indtil de bliver gyldne. Svampene tages fra.
20g smør smeltes i gryden ved kraftig varme, men uden af det bruner. Løgene svitses i ca. ½ min. og dernæst tilsættes risene og svitses i ½ min. Hvidvinen tilsættes og trækker sammen med risene, før bouillonblandingen tilsættes lidt efter lidt. Retten simrer under låg ved svag varme, indtil risene er godt møre (dog må der gerne være lidt bid i dem).
Inden servering vendes parmesanosten, kruspersillen og de stegte svampe sammen med risene, og den smages til med salt og pepper.
Retten pyntes med lidt frisk parmesanost og kruspersille, serveres med et stykke laksefilét, en skive groft brød og selvfølgelig et glas hvidvin.

Buon appetito!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

'Fastelavn er mit navn..'