Raw chokokugler med dadler

Chokolademousse

IMG_3371Jeg er gået helt amok i raw food lige i øjeblikket. For et par dage siden lavede jeg de lækreste raw chokokugler, men denne gang begav jeg mig ud i en RAW CHOKOLADEMOUSSE. Hovedingredienserne bestod af banan, avocado samt dadler. Jeg havde dog svært ved at forestille mig, at en avocado skulle gøre noget godt i en dessert, men jeg indrømmer, at jeg bleve noget så overrasket.

Det du skal bruge er:
1 avocado
1 moden banan
4 dadler
4 spsk. kakao
2 spsk. kokosmel
1 spsk. akacie honning
Pynt: lidt kokosmel og hakkede mandler

1. Skrællen fjernes fra både banan samt avocado, og stenene fjernes fra dadlerne
2. Frugter, dadler og kokosmel blendes grundigt og smages til med akacie honning (alt efter hvor sødt man ønsker det)
3. Moussen serveres og toppes med lidt kokosmel og hakkede mandler

IMG_3361IMG_3367En ganske almindelig chokolademousse smager også enormt lækkert. Jeg indrømmer det gerne, og faktisk er den en af mine absolut favoritdesserter! Tilgengældt er den fyldte med tomme kalorier i form af sukker eller en masse usundt fedt fra fløde eller smør. Ingredienserne til denne chokolademousse er derimod fyldt med gode næringsstoffer, selvom kalorieindholdet stadig er forholdsvist højt. Chokolademoussen er dog, i forhold til den traditionelle, meget koncentreret og mættende, og man vil måske spise det halve i forhold til den almindelige.

Avocadoen gør chokolademoussen dejlig cremet, som vi kender den allerbedst. Udover at bidrage til konsistensen af desserten, indeholder den også mange andre gode ting, som du kan læse mere uddybende om i mit indlæg lige her. Er du i stedet nysgerrig omkring, hvad bananen tilfører moussen, udover dens naturlige søde, kan du læse mig indlæg om bananer her.

2 kommentarer

 • Mathilde

  En anden lækker, lidt lettere og mere proteinholdig chokolademousse får man ved at lave moussen med mørk, smeltet chokolade pisket med æggeblomme og vendt med pisket æggehvide. Det er også dejligt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup1356035903593

   mmh ja, det lyder heller ikke dårligt og en meget mere koncentreret smag fra den mørke chokolade kunne jeg forestille mig. Det må blive næste projekt! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Raw chokokugler med dadler