Mango-banan is

Kokos- og bananmuffins

IMG_3413Jeg havde nogle overmodne bananer liggende herhjemme, og hvorfor smide dem ud, når man sagtens kan bruge dem til at bage med? Oftest bruger jeg dem i mine sunde pandekager og ellers har jeg brugt dem til at bage banan cookies med, men denne gang ville jeg lave mig nogle sunde muffins. Disse her har ikke set skyggen af sukker, men får i stedet al sin naturlige sødme fra de tilsatte ingredienser. Jeg tilsatte dog mindre kokos end den oprindelig opskrift lød på, hvilket jeg var glad for, da de er meget søde i sig selv. Desuden kan de også serveres for glutenallergikere, da opskriften ikke indeholder mel.
De er gode som en eftermiddagssnack, og er også nemme at have med sig i skole eller på arbejde, når lækkersulten melder sig sidst på dagen. De holder sig godt og har en rigtig lækker svampet konsistens, men ellers kan de med fordel fryses ned.

Ingredienser (ca. 10-12 stk.)
150 g tørrede dadler (husk at pille stenene ud)
100 g hele mandler
2 modne bananer
6 æg
½ tsk. ren vaniljepulver
1 tsk. kanel
½ tsk. stødt kardemomme
50 g kokosmel

1. Alle ingredienser, undtagen kokosmelet, kommes i en foodprocessor og blendes godt sammen.
2. Dernæst vendes kokosmelet i blandingen
3. Massen hældes i muffinforme og bages i ovnen ved 160 grader i ca. ½ time
4. De afkøles en smule, så kagen for lov til at ‘sætte sig’, men smager skønt, hvis de serveres mens de stadig er lune

muffins2IMG_3411muffin3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mango-banan is