Saltede mandler

Havregrynsdadelkugler

3 ugers pædagogisk praktikforløb er gået hos ‘Fra Haver til Maver’ i Humlebæk, og i dag er min sidste dag. Det har været 3 fantastiske uger, som har været meget lærerige og udfordrende for mig på mange måder. Praktikstedet har været helt fantastisk, og jeg kan varmt anbefale det til andre, der skal i praktik indenfor mit fag. Hvis ikke, så er det helt klar et besøg værd. De har ofte diverse arrangementer, hvor både børn og voksne har stor glæde af at kigge forbi.
Nok om praktikstedet, da dette indlæg ikke skal handle om min praktik, men om de havregrynskugler jeg har lavet til dem, som tak for at have været nogle fantastiske værter. I princippet ville jeg ‘bare’ have bagt en kage, men eftersom vi i de sidste mange dage har været så heldige at få kage nærmest hver dag pga. fødselsdage  osv., besluttede jeg mig for at lave mine raw-chokokugler, som jeg førhen har lagt en opskrift op med herinde. I stedet valgte jeg denne gang at tilsætte lidt mere banan, kokos og havregryn.

Opskriften lyder som følgende:
1 moden banan
1 dl mandler
125 g dadler (husk at pil stenene ud)
1 tsk instant kaffe opløst i kogende vand
2 spsk kakaopulver
4-5 spsk kokos
4-5 spsk havregryn

1. Start med at blend mandler med en stavblender eller en alm. blender, indtil det er malet til mel
2. Tilsæt dernæst dadler, banan, kakaopulver og kaffe og blend igen godt indtil massen er nogenlunde ensartet
3. Tilsidst røres kokos og havregryn i massen med en ske
4. Stil massen på køl i et par timer indtil den er blevet fast, det gør den nemmere at arbejde med
5. Rul massen til små kugler – de kan enten formes med to skeer, men jeg foretrækker dog, at skylle mine hænder i vand løbende og rulle dem med hænderne.
6. Vend kuglerne i hakkede nødder, frysetørrede bær, kokos, havregryn eller hvad du nu synes eller har i skabene
7. Stil igen kuglerne på køl i et par timer, så de er blevet mere faste

Kuglerne er nu klar til at blive serveret. De er super lækre som et godt alternativ til slik eller andre søde, når lækkersulten melder sig. Jeg er selv meget stor fan, og så er de jo også virkelig flotte at servere for andre.

havregrynsdadelkugler in the makinghavregrynsdadelkugler

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Saltede mandler