Blogroll

Arla Cultura® mælk med 50% ekstra protein

2013-06-13 19.53.07
Endnu et nyt produkt fra Arla er nu blevet lanceret. Denne gang er det en minimælk med 50 procent ekstra mælkeprotein sammenlignet med almindelig mælk.

Hvad er protein?
Protein er en fundamental bestanddel af alle vores levende celler, og varetager forskellige funktioner i vores krop. Det indgår som en strukturel del af opbygning og reparation af bl.a. knogler, muskler, bindevæv, dannelsen af blodlegemer, antistoffer og immunsystemet.
Der findes ca. 20. almindeligt forekommende aminosyrer i protein, hvoraf 10 af dem er essentielle, hvilket vil sige, at vi bliver nødt til at få dem tilført via vores kost. For at vores krop kan udnytte proteinerne gennem maden, må de først nedbrydes til aminosyrer, hvorefter de bliver opbygget til proteinstoffer, som er det menneskekroppen består af. I alt udgør protein 15-20 procent af menneskekroppens vægt.

Anbefalinger for protein
Protein bidrager med 1g protein rent energimæssigt, hvilket svarer til 17KJ. I alt anbefales det at protein udgør 15-20 procent af det daglige indtag. Dvs. at jeg med mine 54kg burde indtage ca. 40g protein pr. dag.

Fødevarer med højt proteinindhold:
– Grovbrød
– Korn og gryn
– Bønner (friske og tørrede)
– Linser
– Nødder
– Fisk (uden panering eller friturestegning)
– Magert kød max 10%
– Ost og magre mælkeprodukter som indeholder max 1,5g pr. 100g
– Bælgfrugter

 

2013-06-13 19.49.592013-06-13 19.51.23
Mælk og mejeriprodukter er naturligt rig på protein, og er med til at vedligeholde og øge muskelmassen. Efter træning er musklerne ekstra modtagelige og sultne efter næringsstof, da glukogendepoterne er blevet tømt, og har brug for at blive fyldt op igen. Efter træning er derfor det bedste tidspunkt at påfylde ekstra protein, kulhydrat og væske – helst minimum en time efter endt træning

Skyr og hytteost har på det seneste været særligt populære hos bevidste og aktive forbrugere. I stedet for at fylde sig med dyre proteindrikke, kan man nu i stedet skifte dem ud med mælken, som er et naturligt, let og billigere valgt. Desuden kan den jo også bruges i madlavningen.

Ikke kun træningsfreaks kan nyde glæde af denne nye mælk, men mange har brug for at få mere protein ind i vores daglige kost. Bl.a. småtspisende ældre, generelt undervægtige, vegetarer osv.

 

Næringsdeklarationen for den nye mælk ser ud som følgende:

2013-06-13 19.53.55I 1 glas, som svarer til 250ml, får du nu hele 13 g protein med kun 0,5 g fedt.
Jeg synes det er en rigtig god måde at tilføre ekstra protein i kosten på. Jeg må dog indrømme, at jeg er vandt til at drikke almindelig minimælk, og derfor lige skal vende mig, til den cremede smag den har. Indtil videre er det en stor succes i madlavning og i min havregryn om morgenen. Mælken blev udleveret som reklame til Alt for damerne løbet, jeg var til i mandags, så jeg kender desværre ikke prisen på mælken i butikkerne, men hvis nogle af jer har spottet den, er jeg meget interesseret i at vide, hvad den er.

4 kommentarer

 • Fiona Kristine

  10,95 kr i Superbest 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup1356035903593

   Fedt!! Tusind tak, det var da lige til at overskue ift. man for en mælk med fordoblet indhold af protein 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Bare lige en lille rettelse: hvis der er 0,5 g fedt pr. 100 g, så er der 1,25 g fedt i 250 ml (altså i 1 glas mælk) og ikke 0,5 g fedt i 1 glas 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Mia.
   Tak for rettelsen, det har du selvfølgelig helt ret i 😉
   Kh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogroll