Banan iskaffe

Spidskålssalat med ingefær, laks og ærtepuré

Spidskål er netop i sæson lige nu, og det er en helt fantastisk grøntsag, som kan bruges i mange sammenhænge. Mange af os tænker ikke over, at den rent faktisk ikke behøves at steges eller koges, men at man også kan bruge den i rå tilstand. Så længe kålen snittes helt fint, er spidskålen skøn i en sommersalat.
Udover at være en lækker grøntsag, som kan holde sig rigtig længe i køleren, er den også rigtig billig lige nu. Spidskålen indeholder en masse C-vitamin, samt er en af de grove grøntsager, der inderholder en masse kostfibre, hvilket gør, at den mætter rigtig godt.

Da jeg har en meget STOR svaghed for ingefær, lavede jeg mig her til aften en rigtig frisk salat bestående af spidskål, æble, eddername bønner, saltede mandler og avocado, og vente den i en dressing af ingefær, citron og sesamdressing. Den blev helt fantastisk, og passede perfekt sammen med et stykke varmrøget laks med dertilhørende ærtepuré.

 

2013-06-24 18.47.19
Spidskålssalat med ingefær (4 per.):
1/2 spidskål
1 æble
1 avocado
1 håndfuld optøede eddername bønner
1/2 dl saltede mandler (se evt. en nem opskrift på saltede mandler lige her)
1 stort stykke ingefær
Citronsaft
4 spsk. sesamolie (kan købes i fx kvickly, føtex osv. – brug evt. en neutral olie i stedet)

1. Spidskålen snittes fint
2. Æble og avocado skæres i mindre stykker
3. Mandlerne hakkes groft
4. Skræl ingefæren og riv den fint på et rivejern
5. Bland ingefæren med lidt citronsaft og sesamenolien
6. Spidskål, æble, avocado, eddername bønner og de saltede mandler vendes sammen med ingefærmarinaden

Jeg er helt vild med laks, og jeg synes det passede rigtig fint at servere til den friske salat. Ofte synes jeg dog ikke, at laks smager af så meget i sig selv, og derfor valgte jeg at krydre den godt med salt og peber, lidt fiskpresset citronsaft, lidt rest af den revne ingefær og hakkede hasselnødder – det passede jo perfekt til hele temaet.
Laksen fik ca. 12min i ovnen ved 175 grader.

2013-06-24 18.50.42Laksen blev anrettet ovenpå lidt ærtepuré. Både for det visuelle men også af den simple grund, at det smager virkelig godt og ikke mindste at det er nemt at lave.

Ærtepuré:
3 dl optøede ærter
1 fed hvidløg
1 spsk skyr (elller fx. yoghurt – hvad du nu lige har)
Salt og peber

Det hele blendes godt og smages til med salt og peber

2013-06-24 18.53.052013-06-24 18.53.58

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banan iskaffe