Naturlig kakao bar

Thai Bo – en effektiv træningsform!

Her på det sidste er jeg kørt lidt træt i min rutinemæssige træning i fitness centeret, og da knæet driller lidt, bliver det desværre ikke til så mange løbeture, som jeg egentlig gerne ville, men nogle gange må man lytte til sin krop. Men helt uden træning fungerer jeg ikke, og specielt ikke i den eksamensperiode jeg lige har været inde i. Når jeg læser, har jeg brug for pause og jeg har brug for at få clearet hovedet, og reflektere over det jeg har læst. For mig fungerer det utrolig godt med en masse træning ind i mellem læsningen. Læs om sammenhængen mellem fysisk aktivitet og indlæring lige her.

Jeg har førhen gået meget til Thai Bo og været utrolig bit af det, men som med alt andet, kører man død i det, hvis ikke man varierer sin træning. Derfor har jeg holdt en lang pause, og er endelig kommet i gang igen. Jeg havde helt glemt, hvor fantastisk god træning det er.

Hvad er Thai Bo?
Thai Bo er en kampsportsinspireret konditionshold, hvor kroppens forskellige muskelgrupper dyrkes. Timen er en kombination af Thai- og Kickboksning, som indeholder en masse forskellige enkle slag- og sparkekombinationer. En time starter med en opvarmningsrunde, hvor man som nybegynder også bliver introduceret til slagene. I løbet af en time bliver der bygget 4 små serier op, og til slut ender timen ud med en finale, men høj puls.

Det kræver ikke at man har nogen form for kampsportserfaring for at deltage i timerne, men jeg må indrømme at timerne bliver sjovere, jo flere gange man har været til dem, da serierne kræver en forholdsvis god motorik, hvis ikke man har prøvet dem før.

Når jeg er til Thai Bo, synes jeg at tiden flyver af sted. Jeg har det, for at sige det rent ud, pisse sjovt, og man får virkelig afreageret, hvis man har haft en lang eller hård dag. Lige så træt jeg kan være når jeg tager op i fitness, lige så meget energi er jeg fyldt med, når jeg går der fra igen, efter en times Thai Bo. Jeg konditionstræner ofte meget, især via udendørs løb eller på cross traineren i fitness, og har efter min skade i knæet måtte erkende, at styrketræning er mindst lige så vigtigt som konditionstræningen. Derfor har jeg indenfor de seneste par måneder forsøgt at sætte mere fokus på styrketræning, og det er også helt fantastisk at se resultater på den front. Når jeg tager til Thai Bo, kan jeg får alvor mærke, at mine arme og min ryg får en ordentlig tur, da jeg slet ikke er vandt til at træne disse muskelgrupper lige så meget som ben og baller. Ved Thai bo træner man som sagt mange forskellige muskelgrupper i hele kroppen, og det er et godt alternativ til vægtstænger og maskiner – og så synes jeg, at det langt sjovere.

work out

Udbyttet af en times træning
På Fitness Worlds hjemmeside antager de, at en kvinde på 60kg og 165cm høj i gennemsnit vil forbrænde 550kcal på en time, hvilket jeg mente måtte være lige i overkanten. Derfor har jeg haft mit pulsur på til timerne de sidste par gange, for at se om det virkelig kunne passe. Jeg blev endte alligevel med at blive overrasket over, hvor meget man egentlig forbrænder på sådan en time. Med mine 54kg og 166cm røg min puls alligevel helt op på 160, og jeg endte med at forbrænde lige under 400kcal. Gangen efter forbrændte jeg tilgengæld kun ca. 300 kcal. Udbyttet af træningen kommer derfor helt an på hvor meget man presser sig selv.

Derfor vil jeg på mit kraftigste anbefale jer at prøve Thai Bo, hvis også i har medlemskab i fitness. Det er sjovt at prøve noget nyt, man skal ikke være bange for at springe ud i det, gør det evt. sammen med en veninde de første par gange. JUST DO IT! 😀

Ud over Thai bo er jeg også meget glad for puls/styrke og stram op. Er der nogle af jer der træner Thai Bo eller måske andre former for hold, jeg burde prøve af?

7 kommentarer

 • Jenny

  Jeg plejede at være på thai bo-holdene, men desværre har instruktøren sagt op, og derfor har jeg ikke gået til thai bo i et par måneder nu. Men ellers er jeg blevet bidt af Body fit, da det er en meget sjovere form for styrketræning, end hvis man selv styrketræner i fitnesscenteret, synes jeg. Ellers går jeg også til step, zumba og dancefit

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Øv hvor ærgerligt, hvis du følte du lige havde fundet et hold, der var lige noget for dig – så er der ikke så meget at gøre, men er glad, at du har fundet nogle gode hold som alternativ. Body fit har jeg faktisk aldrig prøvet, minder det om puls/styrke? Zumba og dancefit har jeg ikke prøvet længe, kunne være man skulle springe ud i det igen. Tak for inspirationen 🙂
   KH. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jenny

   De minder nok en smule om hinanden, men jeg vil mene, at Bodyfit kun er ren styrketræning, hvor puls/styrke er en blanding af styrke- og konditionstræning 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg træner kun thaibo på hold. Det er SÅ genialt! Har slæbt 2 veninder med der også er bidt af det nu! 🙂
  Styrke og opstramning klarer jeg selv.
  Jeg forbrænder mellem 700-900 kcal på en thaibo time. Og omkring 1600 hvis jeg tager 2 timer i streg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Stine
   Ej hvor lyder det fedt for dig! Det er jo helt vildt, så meget du kan nå at forbrænde. 2 timers thai bo er jo nærmeste som hvis du løb et halvmarathon på 21km. Det er for sejt, og så er det samtidig mega sjovt. Godt at høre der er nogen der elsker det lige så meget som mig! 😀
   KH. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Svarer 2 timer nogenlunde til at løbe 21 km?! 😮
   Har faktisk aldrig løbet – men kunne være man skulle prøve.
   Ja jeg forbrænder en del – men er også overvægtig, så det derfor vil jeg mene 🙂 nogle fordele skal der være 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Altså nu er det også meget generaliserende, da det selvfølgelig kommer an på højde, vægt, muskelmasse mm. Men ja, der må være nogle fordele, men det lyder da virkelig til du giver den gas. Flot! 😀
   Men ja hvis du har mod på at løbe, skulle du helt klart prøve det. Jeg synes det giver en helt anden livsglæde at løbe uden for, end at stå i et fitness center 🙂
   KH. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Naturlig kakao bar