Vandmelonsalat med danablueost og pinjekerner

Pasta-pestosalat med langtidsbagte tomater og gullerodsfettucine

IMG_5248
Endnu en salat fra min grillaften sidste dag, var denne pastasalat vendt i hjemmelavet basilikumpesto, cherrytomater der var langtidsbagte og gulerodsfettucine.

Langtidsbagte tomater
Først og fremmest forberedes de langtidsbagte tomater, da de tager noget tid at lave. Jeg brugte en bakke cherrytomater, som jeg skar over i halve. Tomaterne fordeles på en bradepande med bagepapir, drysses med salt og bages i ovnen ved 100 grader i 1 times tid, hvorefter de afkøles.

langtidsbagte tomater
Hjemmelavet basilikumpesto
Pestoen er meget simpel, og jeg laver den meget tit, da jeg synes den er langt mere lækker, end den du kan købe i butikkerne. Selvfølgelig kan en købt pesto også benyttes til denne salat, hvis tiden er knap, og det skal gå lidt stærkt. Opskriften på pestoen lyder på:

pestoIngredienser:
1 frisk basilikum
2 håndfulde mandler eller pinjekerner
3 spsk rapsolie (den bedste olie at bruge, da den har en neutral smag)
2 spsk parmesanost
3 spsk vand
1 tsk salt

1. Riv hele stilken af og vask den grundigt – både basilikumbladene og stilkene kan bruges, da der også er god smag heri
2. Pinjekernerne ristes i ovnen ved ca. 180 grader i ca. 5-10 minutter, indtil de har fået en fin farve
3. Basilikum, de ristede pinjekerner, olie, parmesanost og vand blendes
4. Ca. 1-2 tsk salt tilsættes. Smag den endelig til efterhånden

Pasta-pestosalat
Alle slags pastaer kan bruges til denne salat. Jeg valgte dog nogle fuldkornspastaer for at gøre salaten mere mættende pga. det høje kostfiberindhold.

Ingredienser:
Ca. 3 dl pasta
Hjemmelavet pesto
3 gulerødder
Langtidsbagte tomater

1. Pastaerne koges som anvist på pakken og afkøles
2. Den hjemmelavede pesto vendes med pastaen
3. Skræl gulerødderne og høvl dem i tynde strimler på langs med en kartoffelskræller og vend dem i salaten
4. Top salaten med de langtidsbagte tomater

IMG_5246

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vandmelonsalat med danablueost og pinjekerner