Styrketræning

Granola

IMG_5774Granola er müsli med tørrede frugter og nødder. Denne version er Fodmap venlig, idet jeg i stedet for almindelig honning, har brugt ahornsirup. Det gør müslien sød, når den vendes med honning på panden og efterfølgende sprød, når den bages i ovnen. Den er skøn ovenpå græsk yoghurt, skyr og i mit tilfælde gør den min laktosefrie naturelle yoghurt lidt mere interessant.

Mængderne jeg har brugt, er desværre ikke nøjagtige, og jeg har derfor ikke mængdeangivelser på, da jeg mener, at man bør tilsætte de mængder af de forskellige råvarer, man nu synes. Jeg har brugt følgende:

Ahornsirup
Havregryn
Græskarkerner
Solsikkekerner
Hørfrø
Kokosmel
Grofthakkede mandler
Tørrede tranebær

IMG_5764IMG_5767
1. Varm ovnen op til 150 grader
2. Opvarm dernæst en pande, og tilsæt ahornsirupen
3. Vend havregrynene i sirupen og lade det stå et par minutter før græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø og mandlerne tilsættes
4. Lad det stå i yderligere et par minutter, og hæld dernæst blandingen på en bradepande med bagepapir
5. Kom det i ovnen og sørg for at vende det jævnligt. Hold øje med det, det kan hurtigt få for meget, og alle ovne varmer forskelligt. Giv det ca. 10min
6. Tag bradepanden ud af ovnen og lad det køle af, så granolaen bliver sprød
7. Vend blandingen med tørrede tranebær, og hæld dem i en lufttæt beholder

Jeg vender nogle bananstykker i min laktosefrie naturelle yoghurt, og topper den dernæst med denne skønne granolablanding samt frysetørrede hindbær og havtorn. Fantastisk Fodmap venlige morgenmåltid 🙂

IMG_5769IMG_5771IMG_5773
Granolaen i forhold til LowFodmap dieten
Man kan variere sin granola, som man nu bedst kan lide den. Der er dog visse kriterier, man bør være opmærksom på, når man følger LowFodmap dieten. Der er nogle max grænser for indtag af både havregryn, nødder og frø. Man må max få 25 g havregryn pr. måltid, 15 g tranebær,  15 g hørfrø, 18 g kokosmel, 100 g solsikkekerner, 100 g græskarkerner og 12 g mandler. Det er også vigtigt at være opmærksom på, ikke  at blande for mange af de begrænsede fødevarer, da det sætter maven på overarbejde. Hver derfor opmærksom på ikke at spise uhæmmet af granolaen, men top en smule af den på din yoghurt.

Næste gang vil jeg prøve med en blanding af kokosolie samt ahornsirup og en smule kanel. I stedet for havregryn, vil jeg erstatte den med boghvedegryn, så glutenallergikere også kan spise den, og jeg kan tillade mig at spise en større mængde af den.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Styrketræning