Æblets dag - kærlighedsæbler

Ingefær-ahornsirup

Jeg er en kæmpe stor fan af ALT der har med ingefær at gøre. Jeg elsker alt lige fra wokretter, supper, ingefær te, ingefær shots, ingefær øl, ingefær chokolade, tørret ingefær….. jeg kunne blive ved!
Udover at have en dejlig smag, er ingefær også rent sundhedsmæssigt populær. Den siges at være roden til alt godt, og har i flere hundrede år været anvendt som lindrende middel mod infektioner, gigtsmerter og kvalme.

Mit favoritmåltid på hele dagen er morgenmaden, og der findes næsten ikke noget jeg holder mere af, end at have god tid til både at lave den og nyde den bagefter. Derfor tænkte jeg, at den mest geniale kombination ville være MORGENMAD og INGEFÆR. Bedre cocktail kunne jeg ikke komme i tanke om, eftersom jeg havde fri og god tid til at lave den.

Jeg er god til at variere min morgenmad, men for tiden spiser jeg min laktosefrie naturelle yoghurt med denne granola og banan. Denne morgen ville jeg twiste den med en ingefær-ahornsirup. Den er tilmed Fodmap venlig, da jeg har gjort brug af ahornsirup. Hvis ikke du har det stående derhjemme, og ikke lever efter Fodmap principperne, er jeg sikker på, at akaciehonning er lige så godt at bruge.

Du har brug for følgende:
1 stor klump ingefær
1 citron
Ahornsirup

IMG_5811IMG_5813Mængderne varierer efter, hvor stor en mængde du ønsker, samt hvor sød en sirup du er til.

1. Start med at skræl ingefæren og riv den på den fine side af et rivejern
2. Bland den revede ingefær med den mængde ahornsirup du ønsker
3. Pres noget frisk citronsaft ned i blandingen og lad det trække en smule

Server ingefærsirupen ovenpå din græske yoghurt, skyr eller naturel yoghurt, som evt. er toppet med lidt hjemmelavet müsli. Sirupen er også helt fantastisk oven på forskellige morgengrød.
Twistet af ingefær er helt fantastisk, og frisker dig op på morgener, hvor det er ekstra svært at komme ud af sengen.

IMG_5809ingefær morgenmadsmåltidingefær morgenmad

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æblets dag - kærlighedsæbler