Sjipning

Orientalske kødboller

IMG_5658Retten her er også en af retterne i min bog om Low Fodmap dieten. Gryderetten har en krydret smag fra alle de mange krydderier, der tilsættes. Den er tilpas stærk, og er især god på kolde aftener, hvor vejret er lidt trist og gråt. Jeg har altid været vild med kokosmælk, men aldrig prøvet at tilsætte det til en tomatsauce. Det blev dog en stor succes, og kan klart anbefales.

Du skal bruge (4 personer):
1 bundt frisk persille
1 bundt frisk koriander
2 dl havregryn
3 æg
1/2 dl laktosefrimælk
400 g hakket oksekød
8 forårsløg (kun den grønne del – ca. 40g)
2 dåser flåede tomater
1 dåse kokosmælk
4 spsk garam masala (eller i stedet frisk rosmarin, timian og lidt paprika)
3 spsk tørret basilikum

1. Vask og hak persille og koriander fint
2. Bland persille, koriander, havregryn, æg, mælk og det hakkede oksekød til en jævn fars (lad gerne farsen trække lidt)
3. Opvarm en pande med olie og form farsen til små kødboller i mundrette størrelser med to teskeer
4. Steg kødbollerne indtil de er gennemstegte og lig dem på en tallerken
5. Hæld kokosmælk og de flåede tomater i panden og tilsæt garam masala og det tørrede basilikum. Lad sovsen simre og koge lidt ind i 30-40min.
6. Lig kødbollerne tilbage i panden sammen med saucen og retten simre i ca. 10min. til kødbollerne igen er opvarmede
7. Server retten med vilde ris, fuldkornsris eller quinoa

Hvis du ikke vil investere i garam masala krydderiet, kan du i stedet udskifte det med frisk timian, rosmarin og lidt paprika.

4 kommentarer

  • Stine E

    Du må endelig skrive mere om LOWFODmap diæten. Starter selv på den på mandag. Kan du mærke en forbedring? 🙂

    Mvh. Stine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • healthup

      Hej stine.
      Du kan tro jeg vil fortsætte med at blogge om den. Det fylder en del i min hverdag og er jo hvad min primære kost består af, så der skal nok komme mange nye lækre opskrifter mm.
      Jeg kan desværre ingen forbedring mærke endnu. Jeg startede for 11 dage siden, men jeg tror det er meget individuelt hvor hurtigt forbedringen mærkes, og jeg fortsætter på dieten i de 4-6 uger det anbefales, jeg tror på det nok skal komme. Hvis du er interesseret er der en god gruppe på FB, som jeg er blevet medlem af. Den hedder ‘lev med IBS’. Her diskuteres en hel masse og man kan selv byde ind hvis man har spørgsmål.
      Held og lykke med at starte, det er ikke så slemt som du tror, allerede her efter 1 1/2 uge, synes jeg det er blevet meget lettere at leve på den 🙂
      Kh. Christina

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • lene

    Undskyld men hvornår Ska toppen af forårsløgene i?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • healthup

      Hej Lene
      Beklager det sene svar. Godt du kan opdage min småfejl, nogle gange overser man de små fejl. Det får jeg rettet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sjipning