H.I.T.

Porretærte med gedeost og soltørrede tomater

PorretærteTærte er altid en god løsning, når aftensmaden skal være nem men lækker, og ikke mindst når køleskabet er fyldt med æg, der skal bruges før sidste salgsdato.

Denne tærte indeholder ikke særlig mange ingredienser, men er stadig meget smagsfuld, fra både gedeosten og de soltørrede tomaters karakteristiske smage. Derudover indeholder den porre, som jo er en af sæsonens grøntsager netop nu. Porre kan erstatte løg, som jo især er relevant for mig, nu hvor løg og hvidløg ikke er tilladt på Fodmap dieten. Den er lidt mere mild i smagen, men du skal være opmærksom på, at det kun er den grønne del af porren, du må bruge, hvis du lever efter Fodmap principperne. Heldigvis er det her det største indhold af vitaminer og mineraler befinder sig, så det det er jo kun et plus. Generelt er poren en grov grøntsag med et kostfiberindhold på 2,2 g pr 100 g. Den indeholder bl.a. vitaminerne A og B og mineralerne kalium og zink.
Porren gør sig ikke kun godt i tærter, men er også god når den serveres kogt som tilbehør til kødretter eller i marinade. Den er også god i supper, sammenkogte retter og kan også bruges rå i salater eller som drys på maden.

porrerTil denne tærte skal du bruge (4 personer):
Tærtedej (se fx en opskrift på en lige her. Jeg bagte dejen med speltmel, så den dermed også er Fodmap venlig)

300 g porrer
4 æg
2 dl mælk
50 fast gedeost
1½ tsk salt
25 g hakket soltørret tomater
Friskkværnet salt og peber
70 g parma- eller seranoskinke

IMG_60851. Start med at rul tærtedejen ud og læg den i en smurt tærteform
Lad den hvile i ½ time i køleskabet inden den forbages i 15 min. ved 200 grader
2. Skær den hvide del fra porren og del porren i to. Skyl den grundigt med vand og bladr gennem porrens lag til alt jord og sand er væk. Ryst vandet af porren og skær den i ½ cm ringe
3. Læg porrerne på den bagte tærtebund
4. Pisk æg, mælk, gedeost, soltørret tomat, salt og peber sammen
5. Hæld æggemassen ud over porrerne og bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min.
6. Lad tærten afkøle i et par minutter indtil den har sat sig. Bag imens skinken i ovnen ved 220 grader i et par minutter, indtil den er sprød og ikke for mørk, da det vil resultere i en brændt smag
7. Server skinken til tærten evt. sammen med en frisk salat

Gedeosten i tærten kan være meget dominerende. Personligt elsker jeg selv ostens karakteristiske smag, men er man ikke til det, kan den nemt undlades eller erstattes med almindelig ost eller frisk parmesanost.

IMG_6087IMG_6092

6 kommentarer

  • ine

    Det ser vildt lekkert ud mus :*

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • healthup

      Det var det virkelig også!! Tærte er godt, men også kombinationen med det her fyld, det var lækkert 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den kommer på menuen snarest! Eeeeelsker tærte 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • healthup

      Det lyder ikke som en dårlig idé! Tærte er det bedste og virkelig nemt at lave 🙂
      God fornøjelse med det!
      KH.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor lyder den da bare smadder god! Og god ide med gedeosten, må helt sikkert prøves 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • healthup

      Det var virkelig også lækkert. Hvis man som mig elsker gedeost, så er den helt sikkert værd at prøve at lave 🙂
      KH.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

H.I.T.