Naturbageriet

Rød tomatpesto med semi dried tomater

Jeg har været så heldig at modtage en masse forskellige varer fra Svansø. Derfor må jeg gøre opmærksom på, at dette indlæg er sponsoreret. Dog er det mine helt egne meninger, og denne opskrift er også en jeg selv har fundet på og smagt til, lige som jeg synes den skal være.

semi dried tomaterGrundingrediensen i denne opskrift er semi dried tomater fra Svansø. Semidried tomater er kun tørret i 4 timer i modsætning til almindelige soltørrede tomater, der har en tørretid på helt op til 48 timer. Dette medvirker til, at de er langt saftigere og indeholder flere at tomaternes naturlige smagsstoffer. De er lagt i en olielage med forskellige krydderier, hvorved smagen bliver intens og delikat. Olielagen gør dog også, at man ikke kan spise uhæmmet af  dem. Selvom det primært er det gode umættede fedt, har de et forholdsvist højt kalorieindhold. Men idet tomaterne er så intense i smagen, har man ikke brug for særlig mange, for at smagen er gennemtrængende i diverse retter.

Jeg valgte at lave en pesto, da man kan bruge pesto til alt; som dip, i sandwich, som topping på pizza, til at vende i kartofler eller pasta, til marinering af kød mm.
Jeg er meget glad for den originale grønne basilikumspesto, men denne gang skulle pestoen laves lidt anderledes. Jeg har førhen begivet mig ud i en rød pesto med soltørrede tomater, og hørt om en med bagte røde peberfrugter, men aldrig af semi dried tomater – men hvorfor ikke prøve noget nyt? Samlet set endte det ud i semi dried tomater, ristede pinjekerner, parmesan, salt, peber samt jalapenos for at give den en smule kant og skarphed. For de af jer der ikke er på Low Fodmap dieten, som jeg selv, ville jeg også tilføje lidt hvidløg.

Til en portion skal du bruge:
1 glas semi dried tomater fra Svansøe (102g drænet vægt)
3 spsk ristede pinjekerner
15 g friskrevet parmesanost
½ dl olivenolie
1 spsk jalapenos
Salt
Peber

1. Start med at dræn de semi dried tomater
2. Rist pinjekernerne på en tør pande indtil de bliver let brune
3. Kom alle ingredienserne i en blender og blend det hele grundigt
4. Smag pestoen til med salt og peber og tilsæt flere jalapenos, hvis du ønsker den skarpere i smagen

Jeg synes pestoen blev en stor succes, og de semi dried tomater fungerer rigtig godt sammen med både jalapenos og parmesanosten. Opbevar den på køl i en lufttæt beholder, så kan den holde en uges tid ca. (hvis ellers den holder så længe 😉 )

rød pesto

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Naturbageriet