Powertoning

Rødbedechokoladekage

rødbedechokoladekage.2Ja, du læste rigtigt, RØDBEDECHOKOLADEKAGE, kan det lyde mere besynderligt? Men denne kage er ikke mindre end fantastisk og fyldt med en masse sundhed. Jeg fandt den på en anden bloggers side – en blog jeg virkelig er meget inspireret af, så tag et kig forbi atastylovestory.com.

Kagen indeholder selvfølgelig lidt sukker, men der er skæret betydeligt ned for det, og det er i stedet blevet erstattets med naturlig sødme fra rødbederne. Jeg har tilsat 100 g til denne kage, men det er dog forskelligt, hvor meget rødbeder søder, så det er smart at smage på dem man har inden, og derved kan du selv justere, hvor meget sukker du ønsker. Sæsonen for rodfrugter er netop nu, og det skal vi udnytte! Rødbederne er med til at tilføje både smag, tekstur, farve og en helt masse vitaminer og mineraler til kagen.
Derudover indeholder den også en god mørk kvalitetschokolade med 70 %, for at opnå den mest intense smag af chokolade. Mørk chokolade indeholder antioxidanter, såsom flavonoid og phenols, som siges at booste immunforsvaret (dog forskes der stadig i det). I hvert fald siges det, at chokolade ikke kun tilfredsstiller din lækkersult, men også indeholder antioxidantet phenyl ethylamine, som booster endorfinerne i hjernen. Det bringer en form for lykkefølelse frem i os, og får os i bedre humør. Den undskyldning kan jeg godt leve længe på 😉

Selvfølgelig kan kagen ikke sammenlignes med en traditionel chokoladekage, da rødbeden smager meget igennem. Jeg synes man kan sammenligne den med en gulerodskage, hvor guleroden jo også er meget dominerende og tilføjer tekstur. Kagen tilfredsstiller dog stadig den lækre sult, og så indeholder den også fibre fra rødbeder og havregryn. Du har derfor ikke behov for andet end ét stykke kage for at føle dig tilfredsstillet og mæt.

rødbedelindt chokolade Du skal bruge:
50 g kokosolie
100 g økologisk rørsukker fra Svansø
100 g god mørk chokolade (70%)
ca. 300 g revet rødbede
3 æg
150 g havregryn (malet til mel)
2 tsk bagepulver
5 spsk kakopulver (gerne af god kvalitet)
½ tsk ren vaniljepulver (eller kornene fra 1 vaniljestang)
2 tsk instant kaffe
Lidt salt

Pynt:
Økologisk kokosmel fra Svansø
Rødbedesaft

1. Start med at tænd ovnen på 175 grader
2. Skræl rødbederne og riv dem på et rivejern
3. Smelt chokoladen over et vandbad
4. Bland kokosolie, æg og sukker sammen i en skål og pisk det til en cremet masse med en håndpisker
5. Tilsæt smeltet chokolade og pisk videre, dernæst kakaopulver, kaffe, salt, vanilje, bagepulver og revet rødbede
6. Blend havregrynene til mel og tilsæt også dem til blandingen. Pisk dejen godt igennem
7. Smør en springform på ca. 22 cm og sæt den i ovnen i ca. 25min.
8. Lad kagen køle af inden den evt. pyntes

Jeg valgte at pynte min kage med kokosmel rørt op med lidt rødbedesaft. Du kan også servere den med flormelis rørt op med rødebedesaft, kakaopulver, is, creme fraiche mm.

Nyd den!

rødbedechokoladekagerødbede rodfrugterrødbede.Derudover vil jeg nævne, at dele af opskriften er sponsoreret af Svansø. Jeg brugte deres økologiske kokosmel og rørsukker.
Kokosmelet fremstilles af naturlige skrællede kokosnødder der ovntørres i mindre stykker. Dernæst ristes det let, så det får en tør og fast konsistens, som også er med til at øge holdbarheden. Kokosmelet er også med til at søde kagen, og i denne opskrift, har jeg vendt den med lidt rødbedesaft, for at gøre kagen mere interessant og lækker at se på.
Rørsukkeren er et uraffineret sukkerprodukt, der er udvundet af økologiske sukkerrører, der inddampes, udkrystalliseres og renses. Sukkeret søder på samme måde som hvidt sukker, men smager tilgengæld af mere, da det indeholder flere naturlige aromastoffer.

svansø

 

8 kommentarer

 • Hans

  Vil jeg se frem til at lave.
  Havde ikke lige overvejet rødbeder til kage.
  Mange tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Ja det må du virkelig prøve! 🙂
   Vh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den ser så lækker ud! Hvis du vil gøre den liiiidt sundere kan du prøve at erstatte sukkeret med 5-10 store medjoul dadler 🙂 God weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Christine.
   Ja jeg elsker også raw kager med dadler, men eftersom jeg lever efter Fodmap principperne, er min mave desværre ikke så glad for dadler 🙁
   Kh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej
  Sikke en skøn opskrift og gode billeder. Jeg synes nogle gange, at en traditionel chokoladekage kan blive for tung og kedelig, så jeg er helt vild med ideen om at anvende rødbede i kagen. Jeg kan kun forestille mig, at det smager rigtig skønt. Og dejligt med en lidt sundere opskrift, end den jeg normalt følger.
  Når jeg skal lave kagen, tror jeg, at jeg vil udskifte kaffen (brydes mig ikke rigtigt om smagen) med brun farin i stedet for.
  Hilsen Malene 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Du har helt ret, og hvorfor ikke friske den op med nogle rødbeder, som også tilføjer sødme. Ja den er jo faktisk ret sund, selvfølgelig med sukker men væsentlig mindre.
   Kaffen smages overhovedet ikke, men bruges kun for at tilføje det bittre til kagen, så alle smagskomponenterne kommer i spil.
   Men held og lykke med det, det vil glæde mig at høre, hvordan det går dig 🙂
   Kh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] du nogle til overs, så prøv en rødbedekage. ADVARSEL: Der er lidt sukker i, men den kan laves uden […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Powertoning