Glutenfri banan brownie
Denne banan brownie går direkte i mit kage elskende hjerte, og eftersom den er gluten- og laktosefri, er min mave mindst lige så glad for den. Melet er erstattet med mandler og hasselnødder, der er blendet til mel, og derudover er der skåret væsentligt ned på sukkeret og kagen får i stedet sin sødme fra banan, kokosmel, kokosolie, ren vanilje, kakao og mørk chokolade.
Alt du skal bruge er:
50 g mandler
50 g hasselnødder
1 tsk ren vanilje (fra urtekram)
40 g kakao (vælg gerne en god en af slagsen)
30 kokosmel
20 g rørsukker
2 æg
80 g kokosolie
1 dl vand
2 modne bananer
100 g mørk chokolade
1. Start med at blend mandler og hasselnødder til mel. Jeg valgte at blende dem hver for sig, sådan at mandlerne blev helt fint blendet mens hasselnødderne blev blendet mere groft
2. Rør dernæst det blendede mel sammen med vanilje, sukker, kakao og kokosmel
3. Tilsæt æg, kokosolie og vand og pisk det godt sammen med en elpisker
4. Hak chokoladen, mos bananerne og rør det sammen med de øvrige ingredienser. Pisk igen grundigt
5. Smør et ildfast fad med kokosolie og hæld dejen deri
6. Bag kagen i ovnen ved 150 grader i ca. 30min.
7. Lad gerne kagen afkøle natten over. Drys med kakaopulver og skær den i passende stykker
Hvor ser det lækkert ud!
Kan man erstatte mandler og hasselnødder med andre nødder, så som cashewnødder?
Mvh