Danmarks bedste livret på tv2 fri

Mini pizzaer med rodfrugter

mini-pizzaerNogle vil måske tænke, at rodfrugter ikke hører til det fyld, man normalt  vil toppe sin pizza med. Jeg har før nævnt, hvor meget jeg hader at smide mad ud, når man i stedet kan være kreativ i køkkenet, og bruge det man har liggende i køleskabet.
Jeg havde utrolig meget lyst til pizza, men der lå nogle rodfrugter i min grøntsagsskuffe, som skreg efter at blive brugt, inden de ville blive for gamle. Derfor kom jeg frem til denne kreative løsning. Pizzaerne blev lavet af speltmel, idet de skulle være Fodmap venlige. Tomatsaucen blev twistet med frisk basilikum, da krydreurten er med til at gøre pizzaen enormt smagfuld. Rodfrugterne skar jeg i mindre stykker, kogte dem og toppede dem på mine pizzaer. Gulerod, pastinak og rødbede tilføjer en utrolig dejlig sødme og sammen med med den saltede seranoskinke og friske basilikum, udgjorde det alt sammen hvad jeg vil kalde en perfekt og anderledes pizza på bedste efterårsmanér.

Pizzadej
3 dl lunkent vand
20 g gær
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
1 tsk sukker
150 g groft speltmel
250 g sigtet speltmel

1. Opløs gæren i det lunkne vand
2. Tilsæt olivenolie, salt og sukker
3. Rør den grove speltmel i og tilsæt dernæst det sigtede lidt efter lidt
4. Ælt dejen godt sammen. Den skal være nogenlunde fast, men da speltmel suger meget vand til sig, er det vigtigt, at du holder igen, så dejen ikke bliver for tør
5. Lad dejen hæve ½-½ time tildækket ved stuetemperatur
6. Del dejen i mindre portioner og rul den ud til små minipizzaer

Tomatsauce
1 stor håndfuld frisk basilikum
1 dåse tomatkoncentrat
1 dåse hakkede tomater
1 spsk tørret timian
Friskkværnet salt og peber

1. Start med at hak den friske basilikum
2. Bland derefter de øvrige ingredienser sammen og tilsæt den friskhakkede basilikum
3. Smag til med salt og peber
4. Kom fyldet på de udrullede minipizzaer

Pizzafyld
2 gulerødder
1 pastinak
2 rødbeder
3 forårsløg (brug kun den grønne del, hvis den skal være Fodmap venlig)
2 frisk mozzarella
1 pakke seranoskinke
1 frisk chili
Frisk basilikum

1. Skræl gulerødder, pastinak og rødbeder og skyl dem grundigt
2. Skær rodfrugterne i tynde snitter
3. Kog gulerødder og pastinak i ca. 2-3 min (rødbeden skal ikke koges med, da den vil farve de øvrige grøntsager lyserøde – sørg for at holde dem adskilt)
4. Skær forårsløget i mindre stykker
5. Start med at fordel mozzarellaen i mindre stykker ovenpå pizzaerne
6. Fordel dernæst rodfrugter og forårsløg på pizzaerne
7. Bag pizzaerne i en forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 15-20min. indtil osten er blevet gylden og bundene er sprøde
8. Lad dem afkøle en smule og fordel seranoskinke, friskhakket chili og stykker af basilikum ovenpå pizzaerne.

Der bliver i alt ca. 8 minipizzaer, ud af den portion jeg lavede. De er perfekte at have med i madpakken, men du kan også nyde et par stykker til aftensmad.

IMG_6290IMG_6291IMG_6297IMG_6298

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danmarks bedste livret på tv2 fri