Raw pebernødder
Efteråret, det triste vejr og de mørke aftener giver mig allerede en grund til at glæde mig til julens hyggelige dage, og nu hvor der næsten kun er en måned til december måned, er det vel okay at begynde julebageriet lige så småt. Desværre ville det jo ikke gå, at spise kager hver eneste dag, da julens bagværk indeholder en stor mængde energi fra sukker og fedt. Det hører julen til, og det er der bestemt også være plads til i min verden. Men jeg synes, at det er helt fantastisk, hvordan man kan finde nogle gode alternativer, og i stedet erstatte noget af alt det usunde, med fødevarer der har et højt indhold af sunde næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Derfor lavede jeg forleden disse raw pebernødder, som får sin sødme fra dadler og mandler, og samtidig bibeholder de gode krydderier, hvilket gør, at de minder mig om de traditionelle pebernødder. Opskriften er fundet på Iforms hjemmeside, og lyder som følgende:
Du skal bruge:
50 g mandler
25 g dadler
1/4 tsk kardemomme
1/4 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
En knivspids salt
Lidt friskkværnet peber
1 tsk ahornsirup (evt. andet flydende honning)
1. Start med at blend mandlerne til mel
2. Tilsæt dernæst de andre ingredienser og blend videre
3. Form dernæst pebernødderne i ønskede størrelser
4. Opbevar dem på køl
Håh! Gjett om jeg skal lave disse 😀