Pinjekernekogle

Raw pebernødder

raw pebernødderEfteråret, det triste vejr og de mørke aftener giver mig allerede en grund til at glæde mig til julens hyggelige dage, og nu hvor der næsten kun er en måned til december måned, er det vel okay at begynde julebageriet lige så småt. Desværre ville det jo ikke gå, at spise kager hver eneste dag, da julens bagværk indeholder en stor mængde energi fra sukker og fedt. Det hører julen til, og det er der bestemt også være plads til i min verden. Men jeg synes, at det er helt fantastisk, hvordan man kan finde nogle gode alternativer, og i stedet erstatte noget af alt det usunde, med fødevarer der har et højt indhold af sunde næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Derfor lavede jeg forleden disse raw pebernødder, som får sin sødme fra dadler og mandler, og samtidig bibeholder de gode krydderier, hvilket gør, at de minder mig om de traditionelle pebernødder. Opskriften er fundet på Iforms hjemmeside, og lyder som følgende:

Du skal bruge:
50 g mandler
25 g dadler
1/4 tsk kardemomme
1/4 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
En knivspids salt
Lidt friskkværnet peber
1 tsk ahornsirup (evt. andet flydende honning)

1. Start med at blend mandlerne til mel
2. Tilsæt dernæst de andre ingredienser og blend videre
3. Form dernæst pebernødderne i ønskede størrelser
4. Opbevar dem på køl

IMG_6444

4 kommentarer

  • ine

    Håh! Gjett om jeg skal lave disse 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • healthup

      De er jo helt perfekte for dig – Det bliver din julesnack! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Årh, hvor er de lækre – tror lige jeg har fundet min ynglings julesnack! 🙂
    -Tak for en god blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • healthup

      Hej Anna
      Er også helt vilde med dem selv!! Perfekt lille julesnack!!
      Kh Christina

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pinjekernekogle