Sund chokolademousse

Squash-lasagne

IMG_6349Jeg følger til dels stadig Fodmap dieten, men eftersom den desværre ikke har hjulpet mig så meget, som jeg troede den ville, er min motivation faldet en del. Jeg har dog fx kunne mærke, at jeg har fået det bedre af at skære lidt ned på kulhydrater, som især indeholder hvede. Derfor har jeg valgt stadig at holde lidt ved denne del af dieten, da jeg ikke synes det er noget problem at holde sig fra dem eller evt. finde alternativer. Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke skærer ned på kulhydraterne af kaloriemæssige årsager, men udelukkende fordi jeg fungerer bedre uden, og bliver mæt på en meget behageligere måde. Hvis du ønsker at passe lidt på vægten, er retten her også meget anbefalelsesværdig, da squashpladerne er et virkelig godt alternativ til de energiholdige pastaplader.

Retten er, ud over at være Fodmap venlig, både glutenfri og på nær den smule ost der er tilsat, er den også laktosefri.

Lasagne har altid været på min top 10 over bedste retter! Denne gang blev de klassiske lasagne plader skiftet ud med plader lavet af squash. Det var utrolig nemt at lave. Først lavede jeg kødsaucen, hvor jeg, udover oksekød og tomatsauce, rev nogle af sæsonens rodfrugter i. Squashpladerne skar jeg i tynde lange plader, og dernæst var det bare at samle lasagnen. Bechamelsaucen blev erstattet med frisk mozzarella og friskrevet parmesanost på toppen.

Du skal bruge:
½ lille revet knoldselleri
2 revne gulerødder
3 snittede forårsløg (den grønne del)
Olivenolie til stegning
450 g hakket oksekød
2 spsk. tomatpuré
1 dåse hakkede tomater (400 g)
2 tsk. tørret oregano
Frisk basilikum
Muskatnød
Friskkværnet salt og peber
En smule sukker
1 squash
2 friske mozzarellaer
Friskrevet parmesanost
Basilikumblade

IMG_63521. Start med at sautér knoldselleri, gulerødder, forårsløg i olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 4-5 minutter
2. Kom kødet i gryden, og lad det brune
3. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og krydr med oregano, salt, peber og lidt sukker. Hak den friske basilikum og kom også den i saucen
4. Lad saucen simre under låg og omrøring i mindst 15 minutter. Smag den til
5. Skær squashen i ca. ½ cm tynde, aflange skiver
6. Saml dernæst lasagnen; kom først lidt af kødsaucen i et ovnfast fad, læg dernæst et lag med squash, mere kødsauce, et lag squash, mere kødsauce, den første mozzarella i skiver, squash og til sidst kødsauce. Top med den sidste mozzarella i skiver og friskrevet muskatnød
7. Bag lasagnen i en 200° varm ovn i 20-30 minutter, eller til osten er gylden.

Lasagnen har godt af at stå og trække, og er faktisk allerbedst dagen efter. Den skal dog serveres lun og kan toppes med friskrevet parmesanost og basilikum.

IMG_6327IMG_6354 IMG_6351IMG_6349

2 kommentarer

 • Diane

  Den ser rigtig lækker ud! Hvor er alle dine low FODMAP opskrifter fra? Er det en kogebog? 🙂 de det allesammen rigtig gode ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Diane
   Beklager det sene svar. Jeg kan også garantere, at den er super lækker!! Min opskrifter er selv nogle jeg har fundet på eller selvfølgelig blevet inspireret af andre opskrifter her på nettet. Når man lever efter Fodmap dieten, er der mange fødevarer man ikke må spise, men det handler bare om lige at tænke sig en ekstra gang om mht. madlavning, så er det ikke så svært at finde på mange gode retter.
   Kh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund chokolademousse