New York, concrete jungle where dreams are made

Mini kanelsnegle med et twist af jul

IMG_6582 - KopiJeg har haft de største cravings efter kanelsnegle på det sidste. Den bløde dej med det lækre fyld, duften af jul og kanel.. mmhh, og sunde skulle de IKKE været! Disse er syndige og lavet med sukker og smør, nøjagtig som en rigtig kanelsnegl skal være. Tilgengæld er der ikke noget gær i disse, og det skyldes rent og sker, at jeg ikke havde gær liggende derhjemme, så jeg eksperimenterede i stedet med bagepulver. Jeg tænkte det ikke kunne gå helt galt, eftersom kager jo også er lavet med bagepulver og natron.
Resultatet blev virkelig godt, og disse er enormt hurtige at lave, da du ikke skal sætte tid af til, at dejen skal hæve. Du kan derfor have kanelsnegle klar på ½ times tid, hvor fantastisk er det ikke lige, når du ikke har lyst til at bruge timer i køkkenet.Jeg elsker kanelsnegle, hvor fyldet smager igennem, og det gør det netop i disse, da dejen ikke er blev så tyk og hævet.
Da mit julehumør stadig er i top, blev sneglene bagt med julemusik i baggrunden og de blev krydret med et twist at jul i form af kardemomme, stødt ingefær, vanilje og kanel. Derudover er hvedemelet skiftet ud med sigtet speltmel, da speltmel eftersigende skulle være lettere fordøjelig. Disse snegle kan derfor også spises, hvis man lever efter Fodmap dieten.

Du skal bruge:
1 dl mælk
70 g smør
1 æg
1 tsk ren vaniljepulver
1 tsk kanel
½ tsk kardemomme
½ tsk ingefær
30 g rørsukker
1 knivspids salt
6 dl sigtet speltmel (eller en anden meltype, hver dog opmærksom på mængden, hvis du udskifter den)
2 tsk bagepulver

Remonce:
60 g blød smør
50 g rørsukker
1 spsk kanel
1 æg til pensling

1. Start med at smelt smøret og lune mælken op i gryde til det er fingervarmt
2. Bland dernæst æg, vaniljepulver, kanel, kardemomme, ingefær, rørsukker og salt i mælkeblandingen og rør rundt
3. Rør til sidst bagepulver og mel i – hold gerne igen med melet, da dejen endelig ikke må blive for tør
4. Ælt dejen godt og kom den på et meldrysset bord. Rul den ud til en rektangel med en kagerulle
5. Lav remoncen ved at røre smør, rørsukker og kanel sammen. Brug gerne en elpisker eller røremaskine
6. Smør massen ovenpå dejen med en dejskraber
7. Rul dernæst dejen sammen til en roulade på den smalle led
8. Skær mini kanelsnegle ud med en kniv i den tykkelse du ønsker, lig dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem en smule flade. Pensel dem med æg
9. Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min. eller indtil de er let gyldne (bagetiden kan også variere alt efter hvilken en type mel, du vælger at bruge)

Jeg valgte ikke at pynte mine kanelsnegle med glasur, da jeg synes de er søde nok i sig selv. Server i stedet kanelsneglene lune. Enjoy!

IMG_6580IMG_6584IMG_6585

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New York, concrete jungle where dreams are made