Varmrøget laks med asiatisk inspireret mangosalat
Denne lækre sommersalat er meget frisk og lækker og inspireret fra det asiatiske køkken med bl.a. lime, ingefær og mango. Server et stykke varmrøget laks til og nyd den på terrassen i det dejlige solskin.
Du skal bruge (2 personer):
Varmrøget laks med ingefær
2 laksefileter
Salt
Peber
Paprika
1 cm ingefær
Lidt limesaft
1. Tænd ovnen på 175 grader varmeluft
2. Skræl ingefæren og fintsnit det
3. Kom laksefileterne i et smurt ildfastfad og krydr dem med salt, peber, paprika og top dem med ingefær og lidt limesaft
4. Kom dem i ovnen i ca. 20min.
Mangosalat
1 mango
2 advocadoer
1/2 pakke mixed salat
3 cm ingefær
1 chilli
1 lime
Evt. koriander
Salt
Peber
Imens laksen er i ovnen laves mangosalaten
1. Skræl mango og avocado og skær begge dele i mindre stykker
2. Lav dressingen ved at skrælle ingefæren og fintsnit det. Smag på chillien og fintsnit en mængde efter behov og smag. Pres limesaften fra en lime og vend det med ingefær og chili
3. Skyl salat og evt. koriander, fintsnit det og vend det dernæst med mango, avocado og dressingen
4. Smag salaten til med salt og peber
Server salaten og top den med den varmrøgede laks
Ingen kommentarer endnu