Påskeferie

Waldorfsalat med skyr

IMG_7847Grill sæsonen er for alvor startet for mit vedkommende! Forleden dag var jeg til påskefrokost hos familien, hvor den lækreste grillmad blev serveret. Her iblandt var en af salterne waldorfsalat, som jeg ikke har fået i meget lang tid. Jeg havde aldrig tænkt på, at jeg ville få lyst til at lave det selv, da jeg altid har forbundet den med familie fødselsdage med ‘gammel dags mad’. Der findes sikkert mange forskellige udgaver, men denne her var virkelig lækker og frisk. Derfor lavede jeg den allerede igen dagen efter og serverede den sammen med de lækreste marinerede kyllingespyd på grillen.
Waldorfsalat er som regel lavet på flødeskum, cremefraiche og en smule sukker. Denne her er i stedet lavet på skyr og sukkeret er skiftet ud med vaniljepulver. Rent ernæringsmæssigt er det langt bedre, og jeg synes bestemt ikke det gør salaten ringere, tværtimod.

Du skal bruge (ca. 4 personer):
40 g valnødder
250 g skyr
1/2 tsk ren vaniljepulver (fx urtekram)
Salt og peber
1 grønt æble
150 g grønne vindruer
3 stænger bladselleri
3 spsk rosiner

1. Rist valnødderne på en tør pande og lad dem afkøle
2. Bland skyr, vaniljepulver og en smule salt og peber sammen
3. Skær æblet i mindre tern, skær vindruerne i halve og bladselleri i fine stykker
4. Tag en smule af det grønne fra til pynt
5. Vend skyrblandingen med det grønne og rosiner
6. Hak valnøddernerne og top waldorfsalaten med dem og det resterende grønt

IMG_7845

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påskeferie