Hjemmelavet jordbær-rabarber marmelade
Jeg er taget hjem til mine forældre den næste 1 1/2 uges tid, da jeg er flyttet ud af min gamle lejlighed i Nordvest og først kan flytte ind i den nye på Østerbro pr 1/7. Det er nu meget hyggeligt at komme herhjem, hvor man virkelig lærer at stikke en finger i jorden og holde sommerferie.
Min mor har fornylig lavet hjemmelavet marmelade af nogle rabarber hun høstede i haven sidste år og havde frosset ned og friske jordbær, som er i sæson lige nu. Jeg synes virkelig, man kan smage forskel på den marmelade du køber sammenlignet med den hjemmelavede, især hvis der er brugt friske bær. Jeg har lokket opskriften ud af hende, som i kan finde nedenfor.
Du skal bruge (1 glas):
800 g rabarber
400 g friske jordbær
550 g sukker
1 brev rød melatin
1 spsk. flydende atamon
1. Kom jordbærrene i en gryde og hæld sukkeret over dem
2 .Vask rabarberne grundigt i koldt vand og skær dem i små stykker
3. Kom rabarberne i gryden, rør forsigtigt rundt og lad bærrene stå til de safter
4. Kog bærblandingen i ca. 15 minutter
5. Bland melanin med lidt sukker og rør blandingen i marmeladen og kog i ca. 2 min.
6. Skyld nogle opbevarings glas med atamon og hæld marmeladen deri
Denne udgave er en god og traditionel marmelade, hvor der ikke er sparet på sukkeret. Hvis ikke du ønsker marmeladen så sød, kan du sagtens skrue ned for mængden af sukker og evt. komme en vaniljestang i.
Ingen kommentarer endnu