Majskolber med krydresmør

Hjemmelavet jordbær-rabarber marmelade

 photo Screenshot2014-06-22193428_zps7328fbd7.jpgJeg er taget hjem til mine forældre den næste 1 1/2 uges tid, da jeg er flyttet ud af min gamle lejlighed i Nordvest og først kan flytte ind i den nye på Østerbro pr 1/7. Det er nu meget hyggeligt at komme herhjem, hvor man virkelig lærer at stikke en finger i jorden og holde sommerferie.

Min mor har fornylig lavet hjemmelavet marmelade af nogle rabarber hun høstede i haven sidste år og havde frosset ned og friske jordbær, som er i sæson lige nu. Jeg synes virkelig, man kan smage forskel på den marmelade du køber sammenlignet med den hjemmelavede, især hvis der er brugt friske bær. Jeg har lokket opskriften ud af hende, som i kan finde nedenfor.

 photo b0196d67-4a7d-450e-b6aa-999ce9c85756_zpsbb9b8428.jpg

Du skal bruge:
800 g rabarber
400 g friske jordbær
550 g sukker
1 brev rød melatin
1 spsk flydende atamon

1. Kom jordbærrene i en gryd og hæld sukkeret over dem
2 .Vask rabarberne grundigt i koldt vand og skær dem i små stykker
3. Kom rabarberne i gryden, rør forsigtigt rundt og lad bærrene stå til de safter
4. Kog bærblandingen i ca. 15 min.
5. Bland melanin med lidt sukker og rør blandingen i marmeladen og kog i ca. 2 min.
6. Skyld nogle opbevaringsglas med atamon og hæld marmeladen deri

Denne udgave er en god og traditionel marmelade, hvor der ikke er sparet på sukkeret. Hvis ikke du ønsker marmeladen så sød, kan du sagtens skrue ned for mængden af sukker og evt. komme en vaniljestang i.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Majskolber med krydresmør