Kartoffelsalat med granatæble og mynte

Avocado madder er ikke så ringe endda!

 photo 91a14e00-5afe-4194-86bd-03ece6ad4f9b_zpsf29993b4.jpg
Min yndlingsfrugt er uden tvivl avocado! Jeg synes stadig, det er underligt at kalde det en frugt, da den i mine øjne ofte bliver brugt som en grøntsag. Men grunden til at den kaldes en frugt, er fordi den vokser på træerne, hvor den hænger som store grønne perler.
Der er noget helt specielt og lækkert over avocadoen. Måske er det dens cremede frugtkød, som til tider kan virke helt syndigt. Eller også er det fordi den er lidt dyre end mange andre frugter, som gør den lidt mere luksus. Det kan også være fordi det altid er en helt videnskab, at føle sig frem til en avocado som er perfekt moden, og når det endelig sker, er det bare toppen!

Avocadoen indeholder en del kalorier pga. dens høje fedtindhold. Derfor bør man ikke spise uanede mængder af den, hvis man skal passe lidt på figuren. Til gengæld er det af det sunde umættede fedt. Generelt er den også meget næringsrig, da den inderholder både folat, A,- B-, C- og E-vitaminer.

Avocadoen bør ikke opbevares for koldt, men bør i stedet opbevares i en skål i køkkenet. Hvis du har købt en avocado, der endnu ikke er modnet, kan du modne den ved at ligge den sammen med æbler, tomater eller bananer, som udskiller ethylen, som gør at modningsprocessen forløber hurtigere.

Jeg bruger avocadoen på mange forskellige måder. Den går rigtig godt sammen med det syrlige og salte. Den er også god i salater, som guacamole eller i en sundere udgave af chokolademousse, med dens cremede smag. Ikke mindst gør den sig også godt på en rugbrøds- eller knækbrødsmad, fordi den gør det hele lidt mindre kedeligt og tørt.

 photo 1bd0b339-e866-4719-92b2-a98e6a894b42_zpse49733fb.jpg

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelsalat med granatæble og mynte