Omelet med brombærsyltetøj

Havregrøds-heaven

 photo 125c0758-2d4f-4e24-bce8-527c81b10cff_zps8d2d45ea.jpg

Ja jeg ved det godt, det er absolut ikke sæson for hverken suppe, gryderetter eller grød. Men nogle gange må man følge sin lyster, og jeg har både været ude i at lave chili con carne og denne havregrød fornylig, selvom vejret har været helt fantastisk.
Havregrød tager man aldrig fejl af, og den behøves ikke at være kedelig, men kan peppes op på mange forskellige måder med nødder, tørret eller frisk frugt. Havregrød er sundt og mættende, fordi det indeholder mange fibre. Denne her udgave er lavet på mælk, hvilket gør den lækker og cremet, derudover er der tilføjet en moden most banan, som gør den sødere og til sidst lidt kanel og friske blåbær på toppen.

Du skal bruge:
1 dl havregryn
2 dl minimælk (kan eventuelt udskiftes med vand eller laves på halv mælk og halv vand)
1 moden banan
1 tsk kanel
Salt
Friske blåbær og hakkede hasselnødder til topping

1. Kom havregryn og mælk/vand i en gryde og bring det i kog under omrøring
2. Når grøden koger skrues ned på middelvarme, og du rører fortsat i grøden indtil den har den rette konsistens
3. Mos bananan og vend den i grøden
4. Tilsæt kanel og smag til med salt
5. Server grøden lun og top den med friske blåbær og hakkede hasselnødder

 photo 71c2dedd-8846-4ea4-8637-dca483820c79_zpscf57000b.jpg

   

1 kommentar

  • Trine K

    Det er også min favorit – dog kun om vinteren eller når det er koldt 😉 Savner den helt om sommeren.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Omelet med brombærsyltetøj