Avocado madder er ikke så ringe endda!

Hjemmelavet brombær syltetøj

 photo IMG_8313_zps5cfa55d4.jpgMine forældre er gået helt amok i brombær i år. Hele deres fryser er fuld af brombær, efter de fandt sig et godt spot, hvor de fik plukket en helt masse. Jeg brokker mig bestemt ikke, da der både er blevet lavet en koncentrat af brombær-vodka til drinks samt denne lækre brombær syltetøj, som smager fantastisk ovenpå friske rundstykker eller nybagte boller. Jeg har lokket opskriften ud af min mor, som i kan finde nedenfor.

Du skal bruge (1 portion):
1,5 kg friske brombær 
750 g sukker (eller efter smag)
1 brev geleringspulver
Konserveringsmiddel (atamon)

1. Start med at bland geleringspulveret med 3 spsk af sukkeret
2. Skyld brombærrene og kom dem i en gryde og bring dem i kog med resten af sukkeret
3. Lad brombær og sukker koge i ca. 10 min. uden låg. Lad det skumme og tag det derefter af varmen
4. Kom geleringsblandingen i under omrøring og rør godt, så eventuelle klumper røres ud
5. Kog nu blandingen op under omrøring i ca. 1/2 min.
6. For at tjekke konsistensen af syltetøjet, tages et par skefulde marmelade op og lægges på en underkop, så det hurtigt afkøles. Her kan du se om syltetøjet har den rigtige konsistens. Hvis den virker for tynd, kan du koge den op igen med ekstra geleringspulver
7. Rengør de glas du ønsker at opbevare syltetøjet i. Skold glassende og skyl dem med flydende konserveringsmiddel

Denne udgave er en god og traditionel marmelade, hvor der ikke er sparet på sukkeret. Hvis ikke du ønsker marmeladen så sød, kan du sagtens skrue ned for mængden af sukker og evt. komme en vaniljestang i. Server marmeladen ovenpå friske rundstykker, nybagte boller eller pandekager. 

 photo IMG_8330_zpsc43fd21a.jpg

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Avocado madder er ikke så ringe endda!