Sundere nutella lavet på kikærter

Pizza med bund af sødekartofler

 photo 18ce01ee-4990-4bc2-8643-2d3ce04b8e93_zps979b3001.jpg

Jeg er fuldstændig addicted til sødekartofler for tiden. Jeg spiser dem på alle tænkelige måder – pommes frittes, kartoffelmos, hummus og nu som pizza. Det lyder måske lidt sjovt at bruge søde kartofler som pizzabund, men denne her pizza er for lækker! Den er enormt velsmagende, men du må ikke forvente en sprød bund, som den originale pizza som oftest er. Pizzaen er inspireret af bloggerene Twin-food.
Pizzaen er Low Fodmap venlig, da den indeholder speltmel, og hvis du skifter speltmelet ud med sesammel (kan købes her) eller mandelmel (kan købes her), kan den også blive glutenfri.

 photo 50e06681-18a9-4db1-b48b-9b4abc30330e_zps497885d5.jpg
 photo ce260a72-65fd-4d81-97fd-4bfe58ab329c_zps29e832a6.jpg

Du skal bruge (2 pizzaer):

PIZZABUNDEN:
500 g sødekartofler
3 æg
1 1/2 dl speltmel (kan købes her) (kan erstattes med sesammel, mandelmel, hvedemel e.l.)

1. Skræl kartoflerne og kog dem møre i ca. 15 minutter
2. Blend kartoflerne til en ensartet masse og kom æg og mel i og rør det hele godt sammen
3. Del dejen i to og kom dem ud på en bageplade med bagepapir
4. Bag pizzabundene i ovnen i 30 min ved 220 grader varmeluft indtil de er gyldenbrune
5. Tag bundene ud af ovnen og kom fyldet på

FYLDET:
1/2 dåse tomatkoncentrat
Lidt friskhakket oregano
1 spsk ketchup
Salt
Frisk mozzarella
1 tomat
4 skiver italiensk skinke
Lidt friskhakket timian
Eventuelt lidt basilikum

1. Rør tomatkoncentraten sammen med oregano, ketchup og smag den til med salt. Smør den ud på begge pizzabunde
2. Skær mozzarella og tomat i skiver og kom det på pizzabundene sammen med den italienske skinke og lidt timian
3. Kom pizzaerne i ovnen igen i ydeligere 5-10 min indtil osten er smeltet og skinken er sprød
4. Tag pizzaerne ud af ovnen, lad dem trække lidt, server dem og top eventuelt med frisk basilikum

 photo df394349-2662-4a57-b7c8-44337f63274d_zps708b025f.jpg photo dd3ce4ca-6b68-4d71-9abf-7b5669ddc7a6_zps286df820.jpg

   

3 kommentarer

  • Mmmh.. det lyder og ser lækkert ud! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cæcilie

    Jeg har et spørgsmål til ernæring og sundhed uddannelsen 🙂 Jeg har læst at man skal have et gennemsnit på 7 for at blive optaget på Metropol i København? Passer det? Eller kan man godt blive optaget, hvis man har et gennemsnit på fx 6? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • healthup

      Hej Cæcilie
      Beklager det sene svar.
      Gennemsnittet svinger fra år til år i forhold til hvor mange der søger. Lige i øjeblikket har regeringen netop skæret ned for antallet af optagne, så det bør du også være opmærksom på. Derfor vil jeg anbefale dig at søge kvote 2 til marts, hvor du skriver en god motiveret ansøgning og skriver hvad du evt. har af relevant erfaring. Håber du kan bruge mit svar. Snak eventuelt med din studievejleder om det.
      Kh. Christina

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere nutella lavet på kikærter