Pølsehorn med frisk timian og hjemmelavet ketchup

Sprød pizza med tun, søde kartofler og frisk basilikum

Hjemmelavet pizza har altid været en fredagstradition hos min familie. Min mor timede det ofte således, at hun havde pizzaen klar, så min lillesøster og jeg stadig kunne nå at se Disney Show med en slikskål foran os, vi selv havde blandet. Min mors pizza var altid den bedste i mine øjne, trods dejen mindede mere om en franskbrødsdej end den klassiske sprøde bund man nu ellers forbinder med en ‘rigtig’ pizza. Men det var ligemeget. Den var hjemmelavet, og smagte altså bare bedst!

Vores nye tradition er blevet, at vi ofte laver hjemmelavet pizza på grillen, når jeg er på besøg i det jyske. Nu er franskbrødsdejen til gengæld skiftet ud med den sprødeste bund. Bunden bliver sprød, fordi vi sørger for at rulle dejen meget tynd og forvarmer pizzastenen den skal bages på. Derudover har det også stor betydning, at du ikke fylder alt for meget fyld på pizzaen, hvis du ønsker en sprød bund.

Jeg er vild med tun på pizza (er jeg den eneste?!), og sammen med søde kartofler, forårsløg, rødløg, frisk mozzarellaost, frisk basilikum og den lækreste hjemmelavede tomat pizzatoping bliver det ikke bedre. Pizzadejen er lavet på durummel og hvedemel. Ofte tilsætter jeg også lidt groft mel til mine pizzaer, men hvis det skal være den helt ‘rigtige’ italienske pizza i mine øjne, så bliver bunden mest perfekt, når grovmelet erstattes med durummel.

Pizza med søde kartofler

Pizzadej (2 pizzaer – ca. 2 personer):
20 g gær
3 dl lunkent vand
2 spsk olie
1 tsk salt
150 g durummel
350 g hvedemel

1. Rør gæren godt ud i det lunkne vand
2. Tilsæt olie, salt og herefter durummel. Lad blandingen strække i ca. 5 min.
3. Tilsæt nu hvedemelet. Dejen må ikke være for klistret, så tilsæt ekstra om nødvendigt
4. Lad dejen hæve et tildækket og lunt sted i minimum 45 min.

Imens dejen hæver laves pizzatoppingen

Tomat pizzatoping:
1/2 dåse flåede tomater
1/2 dåse tomatkoncentrat
1 håndfuld friskhakket timian
1 håndfuld friskhakket oregano
1 spsk eddike
1 spsk sukker
1 tsk salt

1. Kom alle ingredienserne sammen i en skål
2. Blend dem til en ensartet masse med en stavblender
3. Smag den til med salt og sukker

Fyld:
2 søde kartofler (kogte)
2 forårsløg 
1 lille rødløg
2 dåser tun i vand
2 friske mozzaraler
Topping: frisk basilikum

1. Skær de kogte søde kartofler i tynde skiver
2. Snit forårsløg og rødløg fint og dræn tunen for vand
3. Skær mozarallaen i tynde skiver
4. Kom pizzadejen på et meldækket bord og ælt den så den bliver smidig. Del den i to og rul pizzadejen så tynd som muligt med en kagerulle
5. Kom den udrullede dej på en bageplade med bagepapir, smør pizzaen med halvdelen af pizzatoppingen og  kom halvdelen af fyldet på. Lav den næste pizza klar på samme måde
6. Tænd op i gasgrillen ved 225 grader. Sørg for at varme pizzastenen først, det gør bunden sprød. Kom den ene pizza på bagestenen og bag den ca. 10 min til den er gyldenbrun. Gentag processen med den anden pizza
7. Server pizzaen lun og top den med frisk basilikum

Du kan med fordel bage pizzaerne i ovnen ved samme grader – men hold øje med dem og tag dem ud når bundene er tilpas sprød.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pølsehorn med frisk timian og hjemmelavet ketchup