Havregrød

Eddername bønner

Alle bønner og linser er fyldt med proteiner og kostfibre, som gør, at de mætter rigtig godt og holder blodsukkeret stabilt. Derudover er de rige på alle afskygninger af de såkaldte fytokemikaler, der beskytter kroppen mod skadelige stoffer.

En stor videnskabelig undersøgelse har tilmed vist, at dem der spiste bønner fire gange eller mere om ugen, havde hele 20% lavere risiko for at dø af hjertekarsygdomme, end dem der ikke spiste bønner. Dette fordi bønnerne er med til at sænke kolesteroltallet.

Den største udfordring for mange, er dog at mange af bønnerne skal udblødes over natten og efterfølgende koges, hvorved knap så mange af de sunde stoffer bibeholdes. Derfor er edamame bønnerne et nemt og godt valg, da de kun kræver en gang kogende vand i et par minutter. Ved at spise eddername bønnerne opnås flere kostfibre end i rugbrød og samme proteinmængde som i kalkun! So go for it, for de er eddermaneme geniale! 😀

bønner
Jeg hældte de frosne bønner i letsaltet kogende vand, og lod vandet komme i kog igen. Her kogte de i 3-4min, til de var sprøde indeni (smag på dem undervejs).
Bønnerne vendes i en sigte og kommes i en skål. Dernæst vendes de i flagesalt og citronsaft fra en frisk citron presses ud over. Et andet godt alternativ er at vende bønnerne i soya rørt op med 1-2 tsk. fintrevet frisk ingefær. Bønnerne serves lune.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havregrød