Avocado kærlighed

Honningristede mandler

En hurtig lækker snack, som med fordel kan spises oven på yoghurt, skyr mm. Alle slags nødder kan bruges, men disse minder mig lidt om brændte mandler. De er tilgengæld en del sundere, da jeg har undgået at bruge sukker, men honning i stedet. De er perfekte til det her lidt kolde og triste vejr.

Ingredienser:
150 gram nødder
2 spsk honning
2 tsk kanel

Honningen smeltes så den bliver helt flydende og kommes dernæst i en skål. 2 tsk kanel tilsættes. Mandlerne kommes i blandingen, og det hele vendes godt, så alle mandlerne er smurt ind.
Mandlerne kommes på en bageplade med bagepapir og skal nu bages i ovnen ved 175 grader i ca. 15min. Det er vigtigt at røre godt rundt i mandlerne ca. hver 5 minut, så de ikke brænder på (det kan nemt ske, og de vil få en kedelig brændt smag).
Bagepladen tages ud af ovnen, og mandlerne afkøles. Jeg dryssede lidt ekstra kanel over mandlerne. Mandlerne brækkes fra hinanden og opbevares i en lufttæt beholder

IMG_2961

mandler samlet

Hjerteforeningen i Danmark anbefaler, at vi spiser 20-30g nødder om dagen, da de er med til at forebygge hjertekarsygdomme og indeholder de sunde umættede fedtsyrer, som sænker kolesteroltallet.

Desuden indeholder de også stoffer, som fx nedsætter blodtrykket og stabiliserer hjerterytmen. De har et højt indhold af både fibre og protein, som gør at de mætter rigtig godt (i visse nødder endda mere protein end i fjerkræ, fisk og kød)

Nødders kalorieindhold er dog højt, så man bør derfor ikke spise uhæmmet af dem. Derudover skal man holde igen med saltede og ristede nødder. Saltet er ikke sundt for hjertet og blodtrykket, mens den olie de er ristet i, øger fedtindholdet samt antallet af tomme kalorier.
Overstående opskrift er et godt alternativ til de usunde nødder, du kan købe i butikkerne. Desuden er mandlerne nogle af de nødder, der med sine 520kcal pr. 100g, ligger lavest på kalorielisten sammenlignet med andre nødder. Ny forskning viser endda også, at skrællen på mandlerne, kan være med til at sætte vores forbrænding i gang. Ekstra bonus! (:

4 kommentarer

 • Pia Jensen

  hva for en honning ska man bruge til de honning ristede mandler

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Pia.
   Jeg bruger bare en helt almindelig honning fra netto. Brug hvad du har derhjemme i skabene 🙂
   VH.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for opskriften. Synes det er godt du giver den ekstra info om sundhed bagefter.

  Det eneste der mangler er om de 175 grader er som varmluft eller almindelig ovn.

  Jeg satser på almindelig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Martin.
   Beklager det sene svar, håber du fandt ud af det. Almindelig ovn er stort set altid det jeg bruger i mine opskrifter, jeg skal huske at skrive det til næste gang 🙂 Håber de blev gode!
   Vh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Avocado kærlighed