Laksewraps

Honningristet müsli

Jeg laver altid min egen müsli, da det müsli du kan købe i supermarkeder, oftest indeholder en del tilsat sukker. Det anbefales at en daglig kost indeholder max. 10% tilsat sukker. Mange fødevarer indeholder sukker; slik, kager, marmelade, desserter, morgenmadscerealier (hvorpå müsli er et rigtig godt eksempel). Når du laver det selv, ved du præcist, hvad du spiser.
Min müsli varierer oftest fra gang til gang i forhold til, hvad der lige er i skabet. Jeg bruger alt fra grove havregryn, speltflager, rosiner, mandler, hasselnødder, valnødder, tranebær, hørfrø, sesam, solsikkekerner, græskarkerner mm. Det kan varieres til det uendelige.

Den müsli jeg lavede i dag indeholdt følgende:
Grov havregryn
Honning
Mandler
Hasselnødder
Solsikkerkerner
Hørfrø
Sesam
Rosiner

En slip let pande opvarmes, og et par spsk. honning tilsættes og smeltes ved svag varme. Dernæst ristes de grove havregryn på panden, nødderne hakkes og tilsættes sammen med solsikkekerner, sesam og hørfrø. Det hele ristes under jævnlig omrøring, indtil det er gyldenbrunt og sprødt. Rosinerne skal først tilsættes til sidst. Det hele afkøles, inden det hældes i en opbevaringsboks, og dernæst er der ellers müsli til mange dage fremover.

Jeg spiser min müsli sammen med yoghurt/skyr og frisk frugt. Det er både et godt morgenmåltid, men også et lækkert mellemmåltid, når jeg kommer hjem fra skolen, og er helt sukkerkold. Hvis det skal være rigtig luksus, kan lidt hakket mørk chokolade tilsættes.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laksewraps