Sund hummus

Squash fettucine med italienske kødboller

Opskriften her er inspireret, af retten der vandt DM i hverdagsmad, som jeg længe har tænkt på, at ville afprøve. Selvom retten kan syne kompliceret og indkøbslisten lang, er den faktisk rigtig simpel, og de fleste ingredienser er nogle, man i forvejen har i køkkenet. Rettens pointe er, at du erstatter almindeligt pasta med squash, hvilket giver en dejlig og tilpas mæthedsfornemmelse. Dette ligger sig lidt op af de såkaldte Paleo principper, som netop er en af madkulturens trends. Her spiser man som vores forfædre gjorde i stenalderen, da vi var et jæger- og samlersamfund. Det indebærer, at man udelukkende holder sig til kød, fisk, æg, grøntsager, frugt, bær, nødder og frø. Paleo konceptet er i realiteten et opgør mod de konventionelle fødevarer, der først er kommet til de sidste 500 generationer, som fx korn, sukker og forarbejdede fødevarer som fx mælkeprodukter. Fordelene ved at spise efter overstående principper, skulle efter sigende resultere i mere energi, mindre søvnbehov, effektivt og stabilt vægttab, bedre koncentration og bedre fordøjelse.

Ikke at jeg går op i disse principper, for jeg ville have enormt svært ved at undvære mange af de bandlyste produkter, hvorpå mælk og brød er gode eksempler. Jeg synes tilgengæld det er rigtig sjovt at eksperimentere og spise lidt forskelligt, så her kommer opskriften, som jeg varmt kan anbefale jer at prøve 🙂

Squash fettucine
3 squash
Lidt olivenolie
Friskkværnet salt og peber

1. Squashen vaskes, endernes skæres af og dernæst skæres den i lange strimler med en kartoffelskræller. Tykkelsen afhænger af om du ønsker lange tynde ‘pastaer’ eller tykke ‘fettucine’ (dog kan midten af squashen ikke bruges)
2. Strimlerne kommes i en si og vandet dryppes fra
3. Lidt olie, salt og peber vendes rundt i strimlerne, og de steges kort på en varm pande, indtil de er ‘al dente’

IMG_3049
Kødboller:
450g oksekød
1/2 dl mælk
2 spsk rasp
1 æg
2 spsk ketchup
1 fed hvidløg
Friskkværnet salt og pepper
1-2 spsk olivenolie til stegning

1. Alle ingredienserne blandes sammen i en skål med hænderne
2. Farsen stilles på køl i 30-60 minutter
3. Små boller formes af farsen og de steges brune i olivenolie på alle sider (ca. 10 min. i alt)
4. Alle kødbollerne kommes på en tallerken og tomatsaucen laves på samme pand

IMG_3051
Tomatsauce:

1 fed knust hvidløg
1 hakket løg
2 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
1/2 dl vand
1 spsk olivenolie
1 spsk balsamicoeddike
2 spsk sukker
1 spsk tørret oregano
1 spsk tørret timian
Friskkværnet salt og peber
1 håndfuld friske hakkede basilikumblade

1. Hvidløget og det hakkede løg sauteres på panden
2. De hakkede tomater, vand og tomatpuré kommes på pandes, og det koges op
3. Olivenolien tilsættes
4. Saucen krydres med oregano og timian
5. Den smages til med salt, peber og sukker
6. Kødbollerne tilsættes saucen og simrer sammen med saucen i et par minutter (de kan godt ligge der længe uden at blive kedelige)
7. Til sidst tilsættes frisk hakket basilikum

IMG_3053
En tallerken anrettes med squash fettucine og tomatsauce med kødbollerne (man kan evt. rive lidt frisk parmesan over og pynte med frisk basilikum for at gøre retten ekstra lækker).

IMG_3056
Squash fettucinerne kan også serveres med røget laks, kødsauce, avocadosalsa mm.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund hummus