Fuldkorn er guldkorn

Sunde pandekager

Morgentræning i fitness efterfulgt af en lækker morgenmad, det er altså den bedste start på dagen!

I dag ville jeg eksperimentere med nogle pandekager. Pandekager vil man umiddelbart placere i den usunde kategori, men ikke dem her. De er super sunde, og især gode efter træning, hvor din krop har brug for masser af energi samt brug for, at få fyldt glykogendepoterne op igen.

Det du skal bruge, er følgende:
1,5 dl havregryn
2 æg (hvoraf du bruger den ene blomme og to hvider)
1 moden banan
1 tsk. kanel
Lidt salt
Lidt optøede hindbær
1/2 æble
1 lille håndfuld mandler

Æggeblommen og æggehviderne fordeles i hver sin skål. Æggehviderne piskes (pandekagerne bliver mere luftige, når æggehviderne piskes for sig). Æggeblommen piskes med havregrynene, den moste banan, lidt salt og kanel. Dernæst tilsættes de piskede æggehvider.
Olivenolie kommes på panden, og den varmes godt op, før pandekagedejen kommes på. Det er dog vigtigt, at varmen holdes på middel varme.
Ud af dejen bliver ca. 3 små pandekager. De kan godt være lidt svære at vende, da dejen indeholder havregryn i stedet for mel. Når pandekagerne har stegt på begge sider, tages de af panden.
Pandekagerne kan toppes, med lige hvad man har lyst til. Jeg valgte at toppe mine med lidt optøede hindbær, små æblestykker, et drys kanel og en lille håndfuld hakkede mandler.

IMG_2863
IMG_2868Pandekagerne indeholder masser af fibre fra havregrynene og protein fra æggene; især hviden har et højt indhold af protein og indeholder meget lidt fedt og kulhydrat, mens blommen indeholder en del fedt, men tilgengæld flere vitaminer og mineraler. Mandlerne og olivenolien som pandekagerne steges i, bidrager med det gode umættede fedt, som vores krop har brug for. Æblerne og hindbærrene bidrager med vitaminer, mineraler og antioxidanter, som styrker vores immunforsvar.

ENJOY

Her ses pandekagernes næringsindhold:

pandekagerbananpandekageMakronæringernes fordeling i pandekagerne lever nogenlunde op til det anbefalede, som lyder på:
20-25 pct. protein
40-50pct. kulhydrat
25-35pct. fedt

Eftersom det kun er ét måltid på en hel dag, er det okay, at de ikke ligger 100% indenfor rammerne.

Pandekagerne indeholder i alt 417,5 kcal. De mættede godt, og jeg kunne derfor kun spise to, som svarer til ca. 280kcal

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuldkorn er guldkorn