D-vitamin

Ægte norsk knækbrød

Opskriften på disse knækbrød kommer fra min søde norske veninde, og hvis der er nogen der har forstand på knækbrød, må det siges at være nordmænd og svenskere 😉

Du skal bruge:
2 dl rugmel eller fuldkornsmel
2 dl havregryn
1 dl solsikkekerne
½ dl hørfrø
½ dl sesamfrø
½ tsk salt
3½ dl vand

1. Alle de tørre ingredienser røres sammen, og vand tilsættes, og massen blandes sammen

IMG_31602. Dernæst fordeles massen på en bageplade med bagepapir. Et godt tip er at ligge endnu et lag bagepapir ovenpå dejen og rulle den ud ved hjælp af en kagerulle, det er lettere, og man slipper for, at kagerullen bliver klistret ind i dej

knækbrød in the making3. Massen skæres ud i passende stykker inden dejen bages. Brug evt. en pizzaskærer
4. Dejen bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
5. Knækbrødene afkøles, og stykkerne er dernæst nemme at knække fra hinanden

Der kommer en plade ud af portionen, dvs. 16 stykker.

IMG_3166knækk

2 kommentarer

  • Vivi-Ann Petersen-Bønding

    Det er helt sikkert at jeg skal prøve at bage de knækbrød. Super lækker opskrift.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • healthup1356035903593

      De er så nemme at lave, og de fleste ingredienser har man derhjemme i forvejen 🙂 Man kan sagtens skifte nogle af kernerne ud med hvad man nu lige har fx smager græskarkerner også rigtig godt i dem her. God fornøjelse med det!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

D-vitamin