Oreo påskeæg

Banan chips

Lækre banan chips, også kaldet naturens slik, som kan spises både som snack eller i en müsli som fx denne her. Der er intet fancy over dem, og de er super nemme at lave! Det eneste du behøver er en banan.

1. Bananen skrælles, og den skæres ud i tynde skiver
2. Stykkerne ligges på en bageplade med bagepapir

banan chips
3. Pladen sættes i ovnen ved 100grader i ca. 1 time (jeg vendte mine efter ca. ½ time)
4. Når de har været en times tid i ovnen, tages de ud, vendes endnu engang,og dernæst afkøles de.

image_1362416552578899
Chipsene bliver ikke helt så sprøde, som dem du kan købe i butikkerne, men tilgengæld er disse er her langt sundere, da de købte oftest er dyppet i sukker og honning og stegt i kokosolie. Selvfølgelig er de tørrede frugter langt bedre end slik, men pga. deres høje fedtindhold, som ligger på omkring 35g pr. 100g, er det bedre at lave dem på denne her måde.

bananBananer har i mange år haft det rygte, at de var lidt forbudte at spise, i hvert fald hvis man ville tabe sig. De indeholder nemlig en del flere kalorier end fx et æble eller en pære. Men i en almindelig banan er der omkring 80 kalorier, hvilket er helt okay for et mellemmåltid. Selvom du ønsker at gå ned i vægt, er de stadig en perfekt del af din kost.

Bananer har faktisk mange gode egenskaber. Den kan for eksempel medvirke til at forebygge en række sygdomme og lidelser.
Bananer kan også være en energibooster, da de indeholder tre slags frugtsukker – sukrose, fruktose og glukose og fiber. Når du spiser en banan, vil du derfor tilføre øjeblikkelig energi til kroppen, og dit blodsukker vil stige og forblive stabilt i et godt stykke tid. Derudover er den rig på fibre og optages langsomt i kroppen. Den sikrer derfor, at dit blodsukker ikke falder hurtigt igen (læs mere om hvorfor det er vigtigt at holde sit blodsukker stabilt lige her.

Bananer er også helt fantastiske at spise før træning, hvis du mangler energi eller går og er lidt småsulten. 2 bananer kan give dig tilstrækkelig energi til 1½ times hård træning. Hvis du spiser 1-2 bananer ca. 20min inden træning, undgår du at proppe dig med kalorierige energibarer eller andet mad, som gør dig tung i kroppen, og sætter maven på ekstra arbejde.

No excuses.. Go banana! 😀

2 kommentarer

 • Nicholai

  Hej du! Tænkte jeg lige måtte dele en glæde nyhed med dig, men også for at dræbe en OLD gammel myte omkring fedt og bananer: http://puu.sh/6cSa4.png

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Nicholai.
   Jeg er ikke helt med på hvad du mener med linket du sender, kan du uddybe det?
   VH.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oreo påskeæg