Chokolade-dadel kage
Well, hvis ikke man bryder sig om dadler og banan, har det nok ikke været særlig interessant at følge med på bloggen her på det seneste. Jeg er for alvor gået amok i de to ingredienser, hvilket bl.a. skyldes den store æske med dadler, som jeg har stående i skabet. Derudover må jeg indrømme, at jeg har forelsket mig i måden både banan og dadler søder på, hvorpå man undgår en masse tilsat sukker, som sundhedsstyrelsen kun anbefaler, at vi må få max. 10% af, af vores daglige energiindtag fra.
Denne chokoladekage kommer fra Pia Krøyers ‘Sundt Sødt’ opskriftsbog, som jeg bare MÅ ha’ fingrene i!! Den er virkelig nem at lave, og selvfølgelig fyldt med gode næringsstoffer.
Ingredienser:
150g dadler
100g mandler
2 spsk kakao
30g olie (helst kokosolie, men jeg brugte bare almindelig olie)
1 moden banan
½ tsk vaniljepulver
1 tsk kanel
Lidt salt
3 æg
Pynt: hakkede hasselnødder og evt. lidt frysetørrede hindbær
1. Udsten dadlerne
2. Bland alle ingredienserne sammen og blend dem til en ensartet masse
3. Smør en form og hæld dejen hældes deri
4. Bag kagen i en forvarmet ovn i 25 min. ved 175 grader
5. Lad kagen afkøle og skær den ud i passende stykker
6. Pynt med hakkede hasselnødder
Jeg serverede en syrlig hindbærskyr til kagen. Det gav et dejligt modspil til den søde kage.
Hindbærskyren er meget simpel at lave. Alt du skal bruge er ca. 2 spsk skyr og 1 dl optøede hindbær (alt efter hvor meget tilbehør du ønsker til kagen). De to ingredienser blendes sammen.
Nøøøj en vild farve skyren har fået – ser simpelthen så lækkert ud 🙂 Har du et tip til hvor man kan få billige frysetørrede hindbær? 🙂
Knus john-a // jonnaboe.blogspot.com