Fiberige banan- og blåbærmuffins
Jeg lavede disse muffins, med tanken om, at jeg havde brug for noget lækkert og sundt til at tage med mig på farten; i madpakken, på arbejdet mm. De er ikke som sådan ikke særlig søde, da de ikke indeholder sukker, men som i mange af mine andre opskrifter, giver banan dem en smule sødme, og blåbærrene gør dem dejlig svampede.
Det jeg brugte var (6stk):
50 g hvedemel
60 g knuste All-brand
60 g finvalsede havregryn
½ tsk natron
1 dl mælk (eller andet surmælksprodukt, evt. yoghurt)
1 æg
80 g frosne blåbær
3 spsk olivenolie
1. Bananen moses med en gaffel
2. Mælk, olie og æg røres sammen med bananmosen
3. Mel, havregryn og natron tilsættes, og der røres grundigt rundt
4. De frosne blåbær vendes forsigtigt i dejen (pas på med ikke at røre for meget rundt, da de vil afgive farve og gøre dejen helt lilla.. Der tales af erfaring 😉 )
5. Dejen hæles i silikone forme, og de bages i ovnen ved 180 grader i ca. 20min.
6. De afkøles og tages ud af formene
Muffinsene kan både fungere som en anderledes morgenmad eller en eftermiddagssnack evt. serveret sammen med lidt skyr el. græsk yoghurt rørt op med lidt vanilje.
Hvor er det nogle lækre opskrifter og en super inspirerende blog du har Christina! (: