Gulerods fladbrød
Jeg lavede endnu en udgave af mit yndlings fladbrød, som man kan finde opskriften på her. Jeg elsker at bage det, da det er super nemt at lave, man slipper for at stå og trille en helt masse boller, og så er de rigtig gode at tage med i madpakken som sandwich. Denne gang tilsatte jeg skyr, havregryn og gulerødder, primært for at opnå et lidt mere svampet og lækkert brød.
Du skal bruge:
½ liter lunkent vand
½ pk. gær
1dl skyr
2dl solsikkekerner
1 tsk salt
1 tsk akaciehonning (eller bare almindelig honning)
50g havregryn
250g revne gullerødder
450g hvedemel
150g fuldkornsmel
1. Rør gæren ud i det lunkne vand.
2. Tilsæt skyr, revne gulerødder, solsikkekerner, salt og honning og rør godt rundt
3. Tilsæt dernæst først havregryn, fuldkornsmelet og til sidst hvedemelet. Dejen skal hænge sammen, men må stadig gerne være en smule klæbrig
4. Lad dejen hæve tildækket i en times tid
5. Flad dejen ud på en bradepande med bagepapir
6. Lad den efterhæve i ½ time
8. Pensel evt. brødet med lidt mælk inden det bages i ovnen
7. Bag brødet i en forvarmet ovn ved 200grader i ca. 40-45min. (da dejen er ekstra klæbrig, kræver det en længere bagetid i ovnen)
8. Lad brødet køle af og skær det ud i passende stykker
Hejsa!
De ser læææækre ud!
Hvordan er kalorieindholdet i hele portionen? Og hvor mange stykker bliver der ca.?