Kyllingetærte med hytteost

Gulerods fladbrød

IMG_3443Jeg lavede endnu en udgave af mit yndlings fladbrød, som man kan finde opskriften på her. Jeg elsker at bage det, da det er super nemt at lave, man slipper for at stå og trille en helt masse boller, og så er de rigtig gode at tage med i madpakken som sandwich. Denne gang tilsatte jeg skyr, havregryn og gulerødder, primært for at opnå et lidt mere svampet og lækkert brød.

Du skal bruge:
½ liter lunkent vand
½ pk. gær
1dl skyr
2dl solsikkekerner
1 tsk salt
1 tsk akaciehonning (eller bare almindelig honning)
50g havregryn
250g revne gullerødder
450g hvedemel
150g fuldkornsmel

1. Rør gæren ud i det lunkne vand.
2. Tilsæt skyr, revne gulerødder, solsikkekerner, salt og honning og rør godt rundt
3. Tilsæt dernæst først havregryn, fuldkornsmelet og til sidst hvedemelet. Dejen skal hænge sammen, men må stadig gerne være en smule klæbrig
4. Lad dejen hæve tildækket i en times tid
5. Flad dejen ud på en bradepande med bagepapir

IMG_3425
6. Lad den efterhæve i ½ time
8. Pensel evt. brødet med lidt mælk inden det bages i ovnen
7. Bag brødet i en forvarmet ovn ved 200grader i ca. 40-45min. (da dejen er ekstra klæbrig, kræver det en længere bagetid i ovnen)
8. Lad brødet køle af og skær det ud i passende stykker

gullerodsbrud

3 kommentarer

  • Kirstine

    Hejsa!
    De ser læææækre ud!
    Hvordan er kalorieindholdet i hele portionen? Og hvor mange stykker bliver der ca.?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • healthup1356035903593

      Hej Camilla.
      De er super lækre og svampede. Perfekte som sandwich i en ellers kedelig madpakke 🙂
      Jeg mener jeg fik ca. 16 brød ud af det, men det afhænger også af hvor store du ønsker dem.
      Jeg har beregnet kalorieindholdet i dem, som ligger på ca. 170 pr. brød, hvilket svarede til hvis du spiste 2 stk rugbrød til frokost i stedet.
      Jeg ville uploade den præcise oversigt over beregningen, men det ser desværre ikke ud til, at det kan lade sig gøre her, men hvis du er interesseret, så sender jeg den gerne til din mail.
      Mvh. Christina 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

    Tusinde tak – det er ganske fint! 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingetærte med hytteost