Kokos- og bananmuffins

Kyllingetærte med hytteost

Vi kender det alle sammen – vi orker ikke at stå i køkkenet i flere timer efter en lang dag på arbejdet eller i skole. Det skal være let og overskueligt, og hvis vi kan undgå også at bruge tid på at tage ud og handle, vil vi alder helst undgå det.
Tærter er en af mine absolut favorit hverdagsretter. Du kan jo nærmest fylde alt i en tærte, og få brugt alle de rester du har i køleskabet. Det var faktisk også grunden til, at jeg forleden aften lavede denne tærte. Jeg havde nogle grøntsager der skulle bruges, en masse æg og noget kyllingepålæg, som jeg skar i strimler. Voila – ingen madspil, en fantastisk god aftensmad, frokost dagen efter og et stykke der røg i fryseren, som jeg kunne tage op igen efter en lang dag på arbejde.

Tærtedej

Tærtedejen lavede jeg på olie i stedet for smør, da olie indeholder det gode umættede fedt, i stedet for smør som bidrager med det mættede fedt, som vi bør begrænse os på. Derudover er noget af melet skiftet ud med groft ølandshvedemel, og så har jeg tilføjet lidt sesamkerner, som giver den et lækkert twist. Jeg synes personligt, at dejen er meget lettere at arbejde med, end den som er lavet på smør. Bliv dog ikke snydt af mængden. Det ser ud som om, at der ikke er nok, men opskriften på dejen er nok til en stor tærteform.

Du skal bruge:
1 dl vand
½ dl olie
½ tsk salt
50 g sesamfrø
50 g økologisk groft ølandshvedemel (kan købes her)
125 g økologisk ølandshvedemel (kan købes her)

Ølandshvedemelet kan ikke findes i alle supermarkeder, men kan findes online via ovenstående links.

1. Rør alle ingredienserne sammen
2. Ælt dejen godt
3. Tryk tærtedejen ud i en tærteform til den er jævnt fordelt
4. Prik hul i dejen med en gaffel (så undgår du at den sidder fast, når den er bagt)

tærtedej

Fyld

Du kan som tidligere nævnt bruge, hvad end du nu har i køleskabet, hvad der er på tilbud i netto, i sæson lige nu eller det, som du elsker allermest i en tærte. Jeg havde som sagt en masse rester, der skulle bruges. Derudover skiftede jeg fløden ud med hytteost og mælk. Hytteosten har et højt protein indhold og en lav fedtprocent. Det mætter derfor rigtig godt, men bidrager stadig til tærten med sin cremede konsistens. Mange synes ikke hytteost smager af noget særligt. Det er i sig selv meget neutral og mild i smagen, men faktisk smager det rigtig godt oven på brød, til bagning i fx boller eller til madlavning – selv i desserter er det genialt.

IMG_3419Du skal bruge:
4 æg
200g hytteost
2 dl mælk
½ reven muskatnød
1 fed hvidløg
Salt og peber
½ broccoli
1 rød peberfrugt
1 rødløg
200 g kyllingestrimler (eller kyllingepålæg som jeg brugte og skar i strimler)

tærte1. Pisk æg, hytteost, mælk, reven muskatnød, salt, peber og 1 presset fed hvidløg sammen
2. Skær broccolien ud i små buketter
3. Skær peberfrugten og rødløget i tern
4. Fordel fyldet på tærtebunden og hæld dernæst ægge-hytteost blandingen ud over (hver opmærksom på, at blandingen helst skal dække fyldet, for at fyldet ikke bliver brændt af når tærten bages)
5. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 40min.
6. Lad tærten trække i ca. 10min. før den serveres

IMG_3431
Hverdagsmad behøves bestemt ikke at være kompliceret eller svært for at smage godt. Velbekomme!

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kokos- og bananmuffins