Spis kage med god samvittighed

Raw chokokugler med dadler

IMG_3314

Mange vil nok reagere lidt skeptiske, når de ser, at der er dadler på denne ingrediens liste. Jeg slutter mig også selv til mængden, der synes, at de kan være lidt specielle at spise i sig selv. Men så snart du kombinerer det sammen med noget andet, er de helt fantastiske. Jeg lover jer for, at i vil ELSKE denne opskrift, og så er chokokuglerne tilmed rigtig sunde.

Det skal du bruge (ca. 15 kugler):

125 g dadler
½ banan
1 dl mandler
2 tsk kakao
1 tsk pulverkaffe opløst i en smule kogende vand

1. Stenene fjernes fra dadlerne
2. Alle ingredienserne blendes rigtig godt indtil massen er blevet ensartet (det kan være en god idé at blende mandler til mandel mel først)
3. Massen stilles på køl i et par timer, hvilket gør massen nemmere at arbejde med
4. Dernæst trilles de til kugler. De kan være rigtig svære at trille, da massen er meget ‘smattet’, men det hjælper meget at vaske hænderne ind i mellem
5. Kuglerne rulles i frysetørret hindbær, hakkede nødder eller kokos.

Man kan variere kuglerne og gøre dem til sine egne favoritter, alt efter hvad man bryder sig mest om. Fx kunne man tilsætte lime, appelsin, kokos eller chili til selve massen eller helt undlade kaffe, hvis man ikke er så meget til det. Derudover kan man, ligesom jeg har valgt at gøre, pynte dem med lige hvad man har lyst til.

3 x 3 dadelkugler
Her har jeg brugt:

Frysetørrede hindbær
Kokos
Hakkede hasselnødder
Hakkede cashewnødder

Volia! En god snack til at stille sin lækkersult

dadelkugler samletIMG_3326
Her er hovedingrediensen dadler, som bidrager med en naturlig sødme. De er super sunde, propfyldt med gode næringsstoffer, som bl.a. fibre, B6-vitamin, magnesium og kalium. Dog må man huske på, at som med alt andet, kan man ikke bare spise løs. Dadler og generelt tørret frugt får blodtrykket til at stige og har stadig et meget højt kalorieindhold, selvom det trods alt er bedre end slik og andre søde sager. Pr. 100 g indeholder de omkring 320 kcal. 15 g dadler (ca. 2 stk.) ville fx svare til, at du spiste 1 æble eller 1 appelsin.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spis kage med god samvittighed