Sund æggesalat
Rigtig glædelig påske! Selvom det igen er begyndt at sne, og de fleste af os havde håbet på lidt lunere vejr og en masse solskin, så er påsken nu alligevel en hyggelig tid. For mit vedkommende tilbringes den sammen med min familie, og selvom eksamenen ligger lige rundt om hjørnet, tillader jeg mig at holde et par fridage sammen med dem her i København.
I går stod den på en kombineret traditionel påskefrokost og fødselsdagsmiddag for min søde mor. Jeg lavede bl.a. denne æggesalat som tilbehør til silden (som jo er et must!). Den er virkelig nem at lave, frisk og meget lækre end de færdiglavede man kan købe.
Alt du skal bruge er:
4 æg
4 spsk creme fraiche (5 %)
2 spsk miracle whip (kan evt. udskiftes med mayo)
2-3 tsk. karry
Purløg
Salt og peber
1. Kog æggene og lad dem køle af
2. Pil æggene og skær dem i tern
3. Bland alle øvrige ingredienser sammen, klip purløgen ned i
4. Smag til med salt og peber
5. Rør de hakkede æg i
Æggesalaten har godt af at trække i køleskabet i minimum en times tid, før den serveres evt. som topping ovenpå et stykke rugbrød med sild. Den er også virkelig lækker i en sandwich.
Jeg laver en hjemmelavet æggesalat bestående af æg, hytteost, skyr og/eller en smule fromage frais, rødløg, citron og karry. Det kan altså VIRKELIG anbefales. Sprængfyldt med protein og smager fantastisk. 🙂