Tunfrikadeller med grøn bulgursalat og honningristede saltmandler

Bagt frugtmüsli med skyr

IMG_3694
Havregryn eller skyr, er de to ting der som oftest ses på min morgentallerken. Det lyder umiddelbart ikke særlig interessant, men så snart man tænker lidt kreativt, kan disse to ingredienser varieres til det uendelige. Normalt bruger jeg havregryn til at lave en god portion havregrød som fx dadelgrød toppet med æblestykker eller havregrød med hørfrø og kokos – toppet med mandler, pære og banan. Skyr spiser jeg sammen med frugt som fx jordbærskyr toppet med banan, müsli og frysetørrede hindbær eller skyr toppet med æblegrød, mandler og kanel.

Denne gang vil jeg dog begive mig ud i noget helt nyt. Opskriften er ikke min egen, men er stærkt inspireret at twin-food‘s opskrift. Hvis i ikke allerede har tjekket deres fantastiske og inspirerende blog ud, så gør det nu!

Du skal bruge (ca. 3 portioner eller 2 store):
Müsli:
30g nødder
20g rosiner
10g solsikkekerner
10g græskarkerner
1 dl  havregryn
2 spsk kokos

100g frossen frugt (hindbær, blåbær eller hvad du nu lige har i fryseren)
½ tsk bagepulver
½ tsk vaniljepulver
1 æg
2dl mælk
1banan

1. Nødderne hakkes og blandes med havregryn, solsikkekerner, rosiner, græskarkerner, kokos, bagepulver og vaniljepulver i en skål.

IMG_3674
2. Mælk og æg piskes sammen i en anden skål
3. Bananerne skæres i skiver og fordeles i bunden af et fad

IMG_3678
4. Bærerne koges og fordeles over bananerne i fadet

IMG_3680
5. Müsliblandingen kommes over frugterne og mælkemassen hæles over

IMG_3686IMG_3688
6. Den bages i en forvarmet ovn på 180 grader i 15-20min
7. Lad den køle af og server den med skyr eller græsk yoghurt og top evt. med lidt flere bananer eller frisk frugt

IMG_3692IMG_3696

Den bagte müsli havde en perfekt syrlighed fra bærerne og en god sødme fra kokos, banan og vanilje. Den cremede og syrlige skyr passede perfekt til som tilbehør, idet den var kold og frisk op imod den lune müsli.
Den bagte müsli fungerer rigtig god som et anderledes morgenmåltid, men er også en god og sundere eftermiddagssnack eller dessert.

Næste gang vil jeg erstatte nogle af nødderne med noget mere frugt og toppe den med lidt ekstra frisk frugt. Man kan justere på opskriften, som man nu ønsker og i forhold til, hvad man har hjemme af ingredienser. Intet behøves at være kompliceret, det gælder om, at gøre det så simpelt og overskueligt som muligt

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tunfrikadeller med grøn bulgursalat og honningristede saltmandler