Æblesalat med rødløg og chilli

Basilikumpesto

Min skole har været så geniale, at tilbyde os på uddannelsen, nogle kurser af en erfaren kok igennem 10 år. Det kommer til at foregå de næste 7 uger frem, og vi kommer primært til at lære alt fra at begå os rigtigt i et køkken, håndtere en kniv på den rigtige måde, at lave lækker men billig mad uden for meget madspil, at smage til og eksperimentere i køkken uden nødvendigvis at have en opskrift ved hånden.

Jeg var på det første hold tirsdag aften, og det var en rigtig hyggelig aften med et hold på kun 15 elever, og en kok der kunne lære os en masse nye fif i køkkenet.
Den første ret vi skulle lave, var noget så simpelt som en suppe lavet på forskellige grøntsager (selleri, gulerødder og løg), hvidløg, hvidvin og diverse krydderier – det er billigt, og mulighederne er uendelige. Dertil lavede vi friskbagt brød og ikke mindst en lækker hjemmelavet pesto. Opskriften på den får i lige her (mængderne er ca. mængder, da den blevet lavet uden opskrift og blev smagt til efterhånden) :

Ingredienser:
1 frisk basilikum plante
2 håndfulde mandler
1 lille glas kappers
3 spsk rapsolie (den bedste olie at bruge, da den har en neutral smag)
2 spsk parmesanost
3 spsk vand
1 tsk salt

1. Riv hele stilken af og vask den grundigt – både basilikumbladene og stilkene kan bruges, da der også er god smag heri (herved mindskes også madspildet)
2. Mandlerne ristes i ovnen ved ca. 180 grader i ca. 5-10 minutter, indtil de har fået en fin farve (det at riste mandlerne, giver en helt anden smag, og er langt billigere end pinjekerne, som man oftest bruger i en almindelig pesto)
3. Vandet hældes fra kapperserne og blendes godt sammen med basilikum, ristede mandler, olie, parmesanost og vand
4. Ca. 1-2 tsk salt tilsættes. Smag den endelig til efterhånden, da kapperserne også bidrager med en del salt fra den saltlagre de har lagt i

Hvis du ønsker en mere fedtfattig pesto, kan noget af olien erstattes med mere vand. Dog vil smagen også blive derefter.

basilikumpesto

Pestoen blev serveret, sammen med de hjemmelavede boller og suppen vi lavede. Den kunne med fordel også have været toppet ovenpå selve suppen hvilket ville give et smukt farvespil mellem den flotte orange suppe og den grønne pesto. Billigt, nemt og lækkert! 😀

hjemmelavet suppe

5 kommentarer

 • Ja det er da godt nok billigt, nemt og lækkert. Mums.. elsker bare pesto og det kan jo bruges til næsten alt!!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup1356035903593

   Hej Alice
   Ja den er virkelig nem og billig fordi pinjekernerne erstattes med mandler og evt. kunne du også udskifte noget af basilikummen med spinat eller rucola – der er ingen grænser 🙂 Og ja, pesto er genialt til så mange forskellige ting og pepper det hele lidt op.
   Kh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina

  Hvor lang tid tror du sådan et glas kan holdes sig??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup1356035903593

   Jeg kan læse mig frem til, at hjemmelavet pesto kan holde sig i ca. en uges tid i køleskabet. Der er dog mulighed for at fryse noget af det ned, hvis man vil lave en stor portion på én gang. Det skulle ikke have nogen betydning for smagen 🙂
   Kh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabina

   Tak

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æblesalat med rødløg og chilli