Bulgur med safran
Safran var bl.a. et af de krydderier, jeg købte på ferien. Krydderiet er virkelig dyrt herhjemme, og jeg har ladet mig fortælle, at man betaler ca. 30kr for ½g i føtex, det er jo helt vanvittigt!! Jeg husker ikke, hvad jeg helt præcist gav, men det er helt sikkert langt langt billigere, så jeg købte en pæn portion med hjem.
Mit første eksperiment med krydderiet blev følgende:
Bulgur med safran
1 dl grov bulgur (eller alm. bulgur)
2 dl grøntsagsbouillon
½ g safran
Olivenolie
1 fed presset hvidløg
½ hakket rødløg
½ dl ærter
½ rød peber i tern
Salt og peber
10 g saltristede mandler
1. Bulguren koges i grøntsagsbouillonen i ca. 15min. Safranen tilsættes så snart vandet koger.
2. Olivenolie varmes på panden hvorefter hvidløg og rødløg tilsættes
3. Dernæst tilsættes rød peber og tilsidst ærterne. Det hele simre i et par minutter og krydres med salt og peber
4. Mandlerne ristes på en pande i en smule olivenolie, hvorefter de vendes i lidt groft salt
4. Når bulguren er færdigkogt tilsættes grøntsagsblandingen og de saltristede mandler
Bulgurblandingen serveres med grillet kylling, frisk udskåret avocado samt en tyrkisk inspireret dip
Dippen laves på følgende måde:
Tyrkisk dip:
½ dl skyr
½ fed presset hvidløg
Persille
Salt og peber
Det hele blandes godt og smages til med salt og peber
Dippen er rigtig sund og fyldt med proteiner fra skyren. Den gør sig også rigtig godt som tilbehør til brød eller grøntsagsstænger eller som en dressing i en pita eller wrap.
Velbekomme!
Ud fra mængden er det helt sikkert, at du enten er hoved rig, eller har købt saflor i stedet for safran. Du kan læse om forskellen her:
http://mamaculina.blogspot.dk/2009/02/safran-er-et-populrt-krydderi-i-det.html