Grøntsagernes svar på Fifty Shades of Grey

Bananis med peanutbutter

IMG_4200
Jeg bliver overrasket gang på gang, når det viser sig, at noget der er virkelig simpelt at lave, smager som noget der burde have taget flere timer. Jeg er stor fan, og når det tilmed er billigt og sundt, er jeg helt solgt!
Jeg hader, muligvis som én af de få, grønne eller knap så modne bananer. I stedet elsker jeg bananer, der har fået en sødere smag, uden at være alt for overmodne. Ofte får jeg dog købt alt for mange bananer ind, og når det sker, at jeg ikke når dem brugt, bruger jeg dem oftest i pandekager, kager eller her i en dessert. Der er ingen grund til at smide bananerne ud, når de kan være nyttige i en anden sammenhæng end som mellemmåltid eller som tilbehør i morgenmadsprodukter.

Bananen havde jeg frosset ned for noget tid siden. Efter aftensmaden havde jeg sådan lyst til noget lækkert, og jeg blev enig med mig selv om, at det var velfortjent efter en aktiv morgenløbe træning, og da jeg i øvrigt havde en fridag fra både skole og arbejde.

Isen kræver intet mindre end en moden frossen banan, og 1 ordentlig klat peanutbutter, that’s it!

IMG_4190Den peanutbutter jeg benyttede, er en økologisk udgave. Det er et rent naturprodukt, som indeholder 99,3% økologiske jordnødder og resten er havsalt.
Peanutbutter indeholder det gode sunde fedt fra nødderne, men det er dog stadig vigtigt at have ‘i mente’, at kalorieindholdet heri er meget højt. Pr. 100g ligger det på ca. 650kcal med hele 52g fedt. Produktet skal derfor nydes med omtanke. I denne opskrift tilføjes 1 spsk peanutbutter, hvilket ikke udgør en særlig stor del, men stadig bidrager med en dejlig nøddesmag til isen.

IMG_4192
Den præcise opskrift lyder som følgende:

Du skal bruge (1 person):
1 moden banan
1 spsk peanutbutter

1. Skær bananen ud i mindre stykker og frys den ned i minimum ½-1 time indtil den er frossen
2. Blend bananerne til en ensartet tyk masse (tilsæt evt. en lille smule vand, hvis den er svær at blende)
3. Tilsæt ca. 1 spsk peanutbutter eller efter ønske. Peanutbutteren kan undlades, hvis ikke man bryder sig om det – isen kan sagtens nydes uden.
4. Isen sættes i fryseren i et par timer, indtil den har en fast konsistens
5. Den er nu klar til at blive serveret

IMG_4195
Isen er virkelig lækker og sund i forhold til den alternative flødeis, som er en tom kaloriebombe! Denne is får en dejlig sødme fra den overmodne frosne banan i stedet for tilsat sukker, og derudover tilføjer peanutbutteren en lækker nøddesmag.
Hvis man vil være ekstra god ved sig selv, kan man vende lidt hakket mørk chokolade i ismasen, før den sættes i fryseren. Det vil jeg gøre næste gang!

ENJOY 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøntsagernes svar på Fifty Shades of Grey