Havregrynsdadelkugler

Rabarbertærte med smuldredej

Rabarberne er netop i sæson lige nu, og hvorfor ikke udnytte vores danske råvarer, når de er allerbedst? Jeg var så heldig at være på besøg hos mine forældre og kunne frit benytte mig, af de rabarber de selv havde dyrket i haven – kunne det blive meget bedre? 😀

IMG_4379IMG_4375IMG_4373

Rabarberen er en flerårig staude, som stort set passer sig selv på marken eller i køkkenhaven, hvis man ellers er så heldig at have sådan én. De røde stængler kan holde sig et par dage ved stuetemperatur, men holder sig bedst i en plastpose i køleskabet. Her kan de holde sig et par uger.

Rent sundhedsmæssigt indeholder rabarbere bl.a. C-vitamin, kalium og calcium samt oxalsyre, som er kalkbindende. Oxalsyren er den der giver den ru fornemmelse på tænderne, når vi spiser den, men er ikke skadelig i små mængder. Vi spiser jo ikke rabarber hele året rundt, så det er ikke noget, man skal tænke synderligt over.

Rabarber minder mig generelt om forår og ‘mormormad’. De kan bruges til mange forskellige ting i køkkenet fx en sød trifli med rabarber, rabarbertærte, rabarbersaft, kompot til kylling eller hjemmelavet rabarbermarmelade. Denne gang blev det dog til en rigtig syndig en af slagsen. Der var god anledning til hygge med familien på en søndag, og efter en lang løbetur i skoven, stod den på rabarbertærte med smuldredej.

Du skal bruge (ca. 4. personer):
500 g rabarber
½ spsk kartoffelmel
1 tsk kanel
100 g flormelis (ca. 2 dl)

60 g havregryn
90 g hvedemel
3 spsk flormelis
125 g smør

1. Bland rabarber, kartoffelmel, kanel og flormelis sammen og kom det i en ovnfast tærteform (ca. 24 cm i diameter)
2. Lav smulredejen ved at blande havregryn, mel og flormelis sammen i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Fordel dejen over rabarberne og bag tærten midt i ovnen ved 225 grader i ca. 20min. til den er gylden

IMG_4371
3. Server den lune rabarbertærte med iskold creme fraiche eller rør lidt skyr/græsk yoghurt op med lidt vanilje, hvis du vil kompensere for den ellers syndige men lækre tærte

IMG_4383IMG_4377

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havregrynsdadelkugler