Saltede mandler
At lave sine egne saltede mandler, er et langt bedre alternativ end Kims chips eller nødder, som indeholder uanede mængder af salt. Læs hvorfor vi skal spare på med saltet lige her. Når man laver sine egne saltede mandler, ved man præcis hvad man spiser, og så er det noget så simpelt.
Alt du skal bruge er:
200 g mandler
1 dl vand
1 spsk salt
1. Start med at tænde ovnen på 100 grader
2. Hæld dernæst vand og salt på en pande og lad det koge
3. Tilsæt dernæst mandlerne, skru lidt ned for varmen og lad dem ligge på panden indtil vandet er fordampet, og de er vendt i salt
4. Lig mandlerne på en bageplade og lad dem bage i ovnen i 45min. indtil de er godt sprøde – vend evt. rundt i dem halvvejs
5. Lad dem køle af og server dem som snack
Mandlerne kan også ydeligere vendes i kanel, paprika, spidskommen, tørrede krydderurter, chilli mm. Kun fantasien sætter grænsen 🙂 Se bl.a. en opskrift på honningristede saltmandler lige her. Derudover kan man også vælge at bruge andre slags nødder som fx cashewnødder.
Ingen kommentarer endnu