Chilli mayo og flettet krydrebrød

Torsk i grøn karry og kokosmælk

Jeg fik serveret denne ret hos min søde kusine for et stykke tid siden. Retten er simpelthen så lækker, og en rigtig god og anderledes måde at få sit ugentlige behov for fisk dækket. Specielt torsk har aldrig rigtig været min favorit, men det passer godt ind i en ret som denne. Et andet alternativ kunne sagtens være en anden hvid fisk eller evt. også kylling.

Det thailandske køkken er et af de mest interessante i verden. Det er kendetegnet ved at være utrolig varieret, sundt, fedtfattigt og godt krydret. Tidligere kunne det være svært at skaffe alle ingredienserne i Danmark, men i dag hvor flere og flere danskere har taget thaikøkkenet til sig, kan man finde langt de fleste råvarer i velassorterede supermarkeder eller hos de mange specialgrønthandlere og asiaterbutikker.
Indkøbslisten kan godt syne lidt uoverskuelig, men specielt i de asiatiske retter, vægter det meget højt, at alle 5 grundsmage indgår; surt, sødt, salt, bittert og umami. Man kan naturligvis udelade nogle af ingredienserne, men jeg har også selv erfaret, at retten opnår en bedre helhed, hvis man følger opskriften til fulde. Det jeg vil frem til er, at ingredienslisten ikke må skræmme nogen, for retten er i sig selv meget nemt at lave, og tager max. ½ time at lave.

Du skal bruge (4 personer):
400-500g torskefilet
4 cm frisk ingefær
3 gulerødder
1-2 porrer
Sat og fintrevet skal af 1-2 limefrugter
3 tsk grøn karry (findes her)
3 kaffirlimeblade
1 dåse kokosmælk
2 spsk fiskesauce
Salt og friskkværnet peber

1. Skræl ingefæren og hak den fint.
2. Skræl gulerødderne og skær gulerødder og porrer i små stykker
3. Opvarm en gryde med lidt olie og tilsæt den grønne karry. Lad den stege et par minutter
3. Tilsæt ingefær sammen med gulerødderne og lad det også stege lidt tid
4. Tilføj porrer og limeblade og steg det til porren er blød
5. Dernæst tilsæt kokosmælken sammen med fiskesaucen og lade det koge op

IMG_4313
6. Læg torsken ned i retten til den netop er dækket af væske. Torsken skal kun have 3-5 minutter, til kødet er fast
7. Som det sidste tilsættes limeskal og saft og retten smages til med salt og friskkværnet peber. Husk at tage limebladene op før retten serveres

Da jeg befandt mig i Jylland, da jeg lavede retten, var det umuligt at skaffe koriander, som jeg ellers ville have toppet retten med. Det er klart at anbefale, både for smagen og udseendets skyld.

IMG_4321I fredagens anledning og et alt for godt selskab, serveres retten selvfølgelig med et koldt glas hvidvin 😀

IMG_4319
Velbekomme

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chilli mayo og flettet krydrebrød