Choko- og peanutbutterkugler
Jeg er stor fan, af alt hvad der er nemt og simpelt, men samtidig er et godt alternativ til usunde sager, når min søde tand nærmest dagligt melder sig. Jeg har førhen begivet mig ud i nogle havregrynsdadelkugler og raw chokokugler. Denne gang blev det en kombination af kakao, peanutbutter og banan. Jeg kunne kun forestille mig at de 3 ting mixet sammen, ville give et godt resultat, og så er de oven i købet gluten- og sukkerfri og kræver ikke engang at du bager dem – meget simpelt!
Kuglerne er virkelig nemme at lave og kræver kun 10min. af din tid. Det du bør være mest nervøs over er nærmere, at de kan være lidt svære at forme til kugler, hvilket resulterer i ‘kagedej’ på fingrene, og hvem klager også over det? 😉
Alt du skal bruge er:
1½ dl havregryn
1 moden banan
2 spsk peanutbutter
2 spsk kakao (helst en god kvalitet)
1. Bland alle ingredienserne i en foodprosesser indtil massen er jævn
2. Lad massen køle af i køleskabet i minimum 1 times tid, det gør massen mere fast og nemmere at trille til kugler
3. Tril massen til små kugler og vend dem i havregryn, hakkede nødder e.l.
Så er næste overspringshandling fra eksamenslæsningen fundet! De ser superlækre og ikke mindst meget nemme ud! Jeg har lige været ude og sætte skyr-is i fryseren, så må hellere lige læse et par timer, før jeg giver mig i kast med dem her 😉