Arla Cultura® mælk med 50% ekstra protein

Choko- og peanutbutterkugler

IMG_4792
Jeg er stor fan, af alt hvad der er nemt og simpelt, men samtidig er et godt alternativ til usunde sager, når min søde tand nærmest dagligt melder sig. Jeg har førhen begivet mig ud i nogle havregrynsdadelkugler og raw chokokugler. Denne gang blev det en kombination af kakao, peanutbutter og banan. Jeg kunne kun forestille mig at de 3 ting mixet sammen, ville give et godt resultat, og så er de oven i købet gluten- og sukkerfri og kræver ikke engang at du bager dem – meget simpelt!
Kuglerne er virkelig nemme at lave og kræver kun 10min. af din tid. Det du bør være mest nervøs over er nærmere, at de kan være lidt svære at forme til kugler, hvilket resulterer i ‘kagedej’ på fingrene, og hvem klager også over det? 😉

Alt du skal bruge er:
1½ dl havregryn
1 moden banan
2 spsk peanutbutter
2 spsk kakao (helst en god kvalitet)

1. Bland alle ingredienserne i en foodprosesser indtil massen er jævn
2. Lad massen køle af i køleskabet i minimum 1 times tid, det gør massen mere fast og nemmere at trille til kugler
3. Tril massen til små kugler og vend dem i havregryn, hakkede nødder e.l.

 

peanutbutter kugler

 

 

4 kommentarer

 • Johanne

  Så er næste overspringshandling fra eksamenslæsningen fundet! De ser superlækre og ikke mindst meget nemme ud! Jeg har lige været ude og sætte skyr-is i fryseren, så må hellere lige læse et par timer, før jeg giver mig i kast med dem her 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup1356035903593

   Hvis man er til peanutbutter, er de i hvert fald lige sagen. Man kan selv bestemme hvor meget man ønsker i af henholdsvis kakao og peanutbutter – hvis man er mere til det ene end det andet. De er rigtig nemme ja, og den bedste overspringshandling i eksamensperioden. LOV IT! 🙂
   Mmmh, hvad har du lavet skyr-isen med, det vil jeg også snart forsøge mig ud i?
   Kh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

   Så er de lavet (og testet)! De smager skønt! Næste gang vil jeg nok forsøge mig med lidt mindre peanutbutter for at mindske kalorieindholdet en smule 😉
   Jeg har bare blendet en af de små Cheasy skyr med fersken og passionsfrugt med lidt frossen mango og honningmelon. Det hældte jeg så i nogle små fine forme, som jeg havde kommet en enkelt skive jordbær i. Nemt, sundt og dekorativt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup1356035903593

   Er glad for de faldt i din smag – det er jo et sundt alternativ, så de kan ikke sammenlignes med slik og kage, men jeg synes banankonsistensen gør dem virkelig lækre, men ja god ide med at skære lidt ned på peanutbutter – en god kakao ville gøre underværker!
   Mmh, det lyder godt nok vildt lækkert – jeg må ha’ købt mig nogle isbægere snarest 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Arla Cultura® mælk med 50% ekstra protein