Choko- og peanutbutterkugler

Laksesalat med hytteost og asparges

 

IMG_4832
Når jeg er ude med mit arbejde, hvor vi lige nu arbejder for ‘Sæson for god smag’, bliver lysten til de grønstager der netop er i sæson lige nu meget større. Grønne asparges er en af slagsen, og det skal udnyttes, for sæsonen for dem er meget kort, den går kun fra maj til juni. Så slå til, det er nu de smager allerbedst!

Asparges er nemme at have med at gøre, da de ikke kræver lang tid at tilberede. De kan spises helt friske, som i denne salat eller i andre salater med fx bulgur og perlespelt. De kan også dampes i 3-4 minutter eller lynsteges i en wok. Et sidste forslag er at grille dem med fx bacon eller seranoskinke og servere dem til nye kartofler og et stykke grillet kød. Mulighederne er mange. Hvis i ønsker andre gode inspirationsopskrifter på asparges eller andre grøntsager, der er i sæson lige nu, burde i kigge forbi hjemmesiden her.

Grønne asparges indeholder en masse vand og har dermed også et lavt kalorie- og fedtindhold. De er rige på vitaminet folat, som har en positiv effekt på vores immunsystem og fordøjelsen. Derudover indeholder de også B- og C-vitamin, calcium og natrium samt antioxidater, så guf endelig løs!

I aftes lavede jeg en laksesalat med inspiration fra en af mine yndlingsbloggere twin-food. Den bestod af røget laks, hytteost, asparges og purløg. Simpelt, lækkert og sundt – lige hvad jeg havde lyst til her i sommervarmen.

Du skal bruge (2-3 personer):
1 pakke laks – ca. 125g
100 g hytteost
50 g skyr
5 asparges
Salat og peber

1. Laksen skæres i mindre stykker
2. Enderne skæres af aspargesene, og de skæres også i passende stykker
3. Laks og asparges blandes med hytteost og skyr og smages til med salt og peber

Spis laksen både som en lækker frokost eller aftensmad. Laksesalaten smager fantastisk i en wrap med frisk salat, ovenpå ristet rugbrød eller vendt med frisk pasta.

laksesalat med hytteost

2 kommentarer

 • uHM – laks, hytteost og asparges – match made i heaven 🙂

  Den er kommet på min madplan for næste uge – der kommer der nemlig asparges i min øko kasse. Jeg tror jeg vil komme det i en æggewrap og nyde den til frokost – uhm jeg glæder mig allerede 🙂

  god dag

  kh maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Jamen den er virkelig også lækker. Jeg har nu både afprøvet den i en wrap, på ristet rugbrød og sammen med pasta, hvor hytteosten smelter ovenpå. Jeg lavede en stor portion, men kunne alligevel spise den på mange forskellige måder.
   Kh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Choko- og peanutbutterkugler