Inspiration til sommersalater

In love with Barcelona

IMG_5030Er netop hjemvendt fra den dejligste rejse til Barcelona med min søde veninde, hvilket skylder mit fravær herinde. Det var den mest fantastiske ferie, og jeg må sige, at jeg er faldet pladask for byen. Barcelona har det hele; strand, dejligt vejr, shoppingmuligheder, fantastiske spisesteder og byliv. Min ferie kunne ikke have været mere perfekt. Vi lærte virkelig byen godt at kende idet vi lejede cykler 4 af dagene, hvilket tvang os til at finde rundt på egen hånd. Det kan klart anbefales!

Hvis der er noget spanierne kan finde ud af, så er det altså at lave mad. Der findes de hyggeligste spisesteder, hvis bare man holder sig langt væk fra de turistede områder som fx La Ramblaen. I stedet bør man søge ind mod de små sidegader, som fx ligger i El Born kvarteret eller det hyggeligste Gotiske kvarter. Her findes et hav af tappas restauranter mm., hvor priserne også er langt mere rimelige.
Jeg har for så vidt muligt forsøgt at tage billeder af mange af de lækre retter vi spiste, for at dele dem med jer.

Hver eneste morgen tog vi ned til stranden. Vi købte vores morgenmad på vejen i en lokalkiosk. Det var både billigt og nemt, eftersom vi ikke havde morgenmad inkluderet på vores hotel. Morgenmaden bestod som regel af et friskbagt baguette med henholdsvis chorizo, ost eller avocado og friske frugter. Utrolig hvordan et ellers kedeligt brød kan smage så godt, så længe fyldet består af en af de mange lækre spanske pølser.

IMG_5172

Den første aften spiste vi på en hyggelig restaurant, som viste sig at være en velgørenhedsrestaurant. Derfor var priserne virkelig lave, selvom maden var i top. Vi endte med at spise der hele to aftener. Den første aften bestod maden af en såkaldt bocadillo, som de kalder deres baguettes. Den var smurt med oliventappande, friske tomater, mozarella, pesto og salat. Dertil hørte selvfølgelig vores første glas sangria, som er en spansk rødvin blandet op med diverse spiritus, friske frugter og appelsinsodavand. Dejlig forfriskende og køligt på en varm sommeraften.

IMG_5008

IMG_5133IMG_5134

Vi besøgte også et marked som ligger midt på hovedgaden La Rambla. Der var ikke det du ikke kunne få, alt fra spanske pølser og ost, krydderier, slik, frugter, smoothies, olivener, fisk, brød osv. Vi snackede en masse til frokost den ene dag, og fik smagt på en masse forskellige spanske specialiteter.

IMG_5149IMG_5152IMG_5159IMG_5171IMG_5161

Derudover gik vi selvfølgelig også all-in på tapas en aften, for at prøve nogle helt særlige spanske retter. Den bestod af bagte artiskokker og løg vendt i balsamico, carpaccio med foie gras, patatas bravas som er sprøde kartofler med en spicy sauce og en miniburger med det lækreste grillede oksekød med brie og ristet brød. Til tapasen hørte naturligvis en kande sangria.

IMG_5180IMG_5192IMG_5186IMG_5178

En af de første aftener og den sidste aften blev aftensmaden indtaget på vores favoritcafe i det gotiske kvarter kaldet Oviso. En meget hipt cafe, helt nede på jorden med meget forskellig mad til gode priser. Vi prøvede blandt andet to forskellige slags quesadillas med henholdsvis parmaskinke, salat og en spansk ost samt mozzarella, soltørrede tomater, spansk ost og rucola. Derudover bestilte vi også den lækreste hummus snack med groft flute.

IMG_5203IMG_5220IMG_5221
Naturligvis også kolde Coronas

IMG_5040

Med dette indlæg, den varmeste anbefaling om at tage til Barcelona. Den helt perfekte kombination af en ferie og de lækreste madoplevelser for en foodie for mig. Har nogle af jer også været i Barcelona, og kan anbefale noget gode steder at tage hen? For det er bestemt ikke min sidste tur.

2 kommentarer

 • Mia Vestergaard

  Hvor ser det lækkert ud! Jeg skal snart til Barcelona for første gang med en gruppe veninder, og ville derfor høre hvad navnet er på den velgørenheds restaurant I var på og fik tapas? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Mia.
   Beklager det sene svar, jeg har været i feriemode 🙂
   Du skal virkelig glæde dig! Velgørenhedsrestauranten hedder Mescladis, men det var ikke der vi fik tappas, men andre lækre retter. Ellers tag også på Oviso der ligger i det Gotiske kvarter. De har finde tappasrestauranter i El Born kvarteret rundt i de små sidegader. Er virkelig misundelig, nyd ferien.
   Kh Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration til sommersalater